Kukuruz je poslije pšenice druga najrasprostranjenija žitarica, a jedina čija su zrna jestiva i prije nego sazriju pa se nezrela mogu koristiti i kao povrće. Usto, postoji oko 300 vrsta kukuruza (kukuruz kokičar, kukuruz šećerac itd.). Od mnogobrojnih jela koja se mogu napraviti od raznih vrsta kukuruza možda su najpoznatije omiljene nam kokice, a koje se dobivaju od kukuruza kokičara.
Teško je povjerovati da ovako ukusna užina može biti zdrav obrok, kada su u ponudi gotove kombinacije kokica obogaćene raznoraznim slatkim ili slanim okusima, a koje kokice dovode na loš glas. Primjerice, dodatak ulja smanjuje njihovu hranjivu vrijednost, pritom povećavajući broj kalorija koje se unose, piše Krenizdravo.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu