Uz ove trikove ispecite što više kokica iz vrećice u mikrovalnoj pećnici

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2023. u 12:42
Foto: Unsplash

Ovisno o vašoj mikrovalnoj pećnici, vrećica može iskočiti između jedne minute i 15 sekundi te pet minuta, pa je vrijedno zabilježiti koliko je vremena trebalo za pripremu kako biste dobili savršenu količinu.

Ako vam ostane puno zrna kukuruza prilikom pripreme kokica u mikrovalnoj pećnici, trebali biste primijeniti neke od trikova za što veću količinu napravljenih kokica, piše Klixba.

Internetska stranica Femail otkrila je ispravan način za pravljenje kokica u mikrovalnoj pećnici. Kako navode, na poleđini pakiranja nalazi se niz savjeta za one koji prvi put prave kokice u mikrovalnoj pećnici.

Jedan od savjeta navodi da prethodno zagrijete mikrovalnu pećnicu tako da prvo zagrijete šalicu vode u njoj. Ako to radite jednu minutu, mikrovalna pećnica će već biti topla za kokice. To bi trebalo spriječiti da zrna kukuruza ostanu u papirnoj vrećici.

Većina ljubitelja kokica u mikrovalnoj pećnici više je usredotočena na vrijeme na koje ostave vrećicu unutra nego na to da prethodno zagriju sam uređaj. Ako stavite vrećicu kokica u mikrovalnu pećnicu prije prethodnog zagrijavanja same mikrovalne pećnice, tada vam se kokice neće ravnomjerno ispeći.

Na stražnjoj strani vrećice postoje i drugi “savjeti za pucanje” vrijedni pažnje, uključujući podizanje kokica s poda mikrovalne pećnice stavljanjem okrenute posude ispod vrećice. To dovodi vrećicu u liniju s grijačem mikrovalne pećnice, osiguravajući da se cijela vrećica zagrije u isto vrijeme.

Ovisno o vašoj mikrovalnoj pećnici, vrećica može iskočiti između jedne minute i 15 sekundi te pet minuta, pa je vrijedno zabilježiti koliko je vremena trebalo za pripremu kako biste dobili savršenu količinu. Budući da se mikrovalne pećnice razlikuju, pažljivo slušajte i zaustavite mikrovalnu pećnicu kada se brzo pucanje uspori na dvije do tri sekunde između pucanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close