Gotovo polovica onih koji jedu meso brine što će ako se vegetarijanac pojavi na njihovom roštilju – a svaki peti se osjeća ‘pod stresom ili zbunjeno’ oko toga što će poslužiti. Studija na 2000 ‘mesoždera’ pokazala je da 18 posto ne bi imalo pojma što bi poslužilo onima koji ne jedu meso, a svaki četvrti bi se osjećao nespremnim, piše Express.
Od 45 posto koji se brinu o gostima vegetarijancima ili veganima, glavni razlozi su bili ti da ne žele kupiti pogrešnu stvar i uvrijediti ih te to da se osjećaju pod pritiskom da im se pruže pristojnu alternativu. Ostatak ispitanika ne želi čistiti roštilj između kuhanja i priznaju da nisu sigurni kako kuhati biljnu hranu. Istraživanje je pokazalo i da više od trećine ispitanika odmah pomisli na meso kada je u pitanju roštilj, a 36 posto ih misli da količina biljnih opcija u supermarketima danas olakšava posao pripreme roštilja za sve ukuse.


Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu