Povratak ljeta također znači povratak zabava na bazenu, roštiljanja, druženja i ručkova na otvorenom i druženja u dvorištu s prijateljima i obitelji. Bilo da ste početnik, amaterski kuhar ili netko tko sebe smatra prilično vještim u kuhinji, svi znaju da je ključno oprati većinu sirovih sastojaka poput voća i povrća prije kuhanja ili konzumiranja. No, iako bi ispiranje proizvoda moglo biti dobra ideja, ta pravila ne vrijede za
meso ili perad, piše Bestlifeonline.
“Izbjegavajte pranje sirovog mesa i peradi jer se potencijalno štetne bakterije na površini sirovog proizvoda mogu nakupiti u visokim koncentracijama unutar sudopera i kontaminirati hranu spremnu za jelo”, upozorava Ministarstvo poljoprivrede SAD-a. Osim toga, agencija upozorava da ispiranje proizvoda može znatno olakšati bakterijama koje su vezane za meso da otpadnu i padnu na druge površine poput
sudopera ili obližnje daske za rezanje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu