FOTO: Zagreb dobio novu atrakciju koja je postavljena u rekordnom roku

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2016. u 12:07
Foto: Press

Cijela zimsko – skijaška kompozicija postavljena je u rekordnom roku od ideje (prosinac prošle godine) do puno realizacije koja je ovih dana i puštena u pogon.

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistične Europe, smještena u Gundulićeva 4, Zagreb – dobila je novu atrakciju.

Naime na tri četvorna metra prostora postavljena je Sljemenska staza, sa snijegom, skijašima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.

Cijela zimsko – skijaška kompozicija postavljena je u rekordnom roku od ideje (prosinac prošle godine) do puno realizacije koja je ovih dana i puštena u pogon.

"Na našoj skijaškoj stazi nalazi se oko 40-tak skijaša koji se skijaju, stoje, odmaraju u restoranu na vrhu Sljemena. Imamo i snowboardere, ali i hitnu medicinsku pomoć jer su neki od njih pali s manje ili više težim posljedicama. Kod nas je vrlo živo, baš kao i na Sljemenu tijekom utrke FIS-a, samo što naši uvijek pobjeđuju i što žičara stalno radi",  kazao je u povodu postavljanja ove maketarske atrakcije, vrlo privlačne za razgled velikim i malim posjetiteljima, Antun Urbić Backo, idejni začenik i vlasnik ovog projekta.

Backo Mini Express projekt je najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi, plod četverogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, te projekt koji je gotovo 85 posto hrvatski proizvod i plod domaće pameti.

>>  FOTO: U Zagrebu predstavljena najveća maketa željeznice u JI Europi

>> FOTO: Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi otvorena za građane

Vijesti o Backo Mini Expressu čule su se i u dalekoj Kini, od kuda je stigla nedavno i novinarska ekipa napraviti priču o najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe, kojom na 75 četvornih metar prometuje 100-njak vlakova osam sati svakog dana na čak 1.050 metara mini – tračnica, dio kojih je ukopan i deset centimetara u pod, a neke se nalaze i na visini od tri metra.

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe  otvorena je za sve posjetitelje svakog petka i subote od 10 do 18 sati, a po potrebi i ostalim danima.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close