FOTO: Najveća maketa željeznice u jugoistočnoj Europi otvorena za građane

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. studeni 2015. u 14:22
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić našalio se da “vlakovi koji nikada ne kasne postoje samo u Japanu i Zagrebu, u Backo Mini Expressu”.

Ovogodišnji adventski program u Zagrebu od 6. prosinca, na blagdan Svetog Nikole, upotpunit će uključivanje Backo Mini Expressa, najveće makete željeznice u jugoistočnoj Europi, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Idejni začetnik projekta Antun Urbić rekao je novinarima da će tu "malu oazu velike kreativnosti", smještenu na 75 četvornih metara, kojom prometuju posebni blagdanski i više od 100 drugih vlakova, građani moći besplatno razgledati nedjeljom od 10 do 15 sati.

"Imamo zvučne i svjetlosne efekte, prateće sadržaje, 1050 metara pruge kojom istodobno prometuje 25 vlakova, što maketu s tehnološkog gledišta svrstava među najjače u ovom dijelu Europe", kazao je Urbić.

Direktorica Turističke zajednice Zagreba Martina Bienenfeld, koja je pomogla da se "Backo" uključi u adventski program, čestitala je Urbiću i svima koji su ga podržali na realizaciji složenog projekta. "To su vlakovi koji nikada ne kasne, a koliko su važni djeci, toliko su i odraslima, jer vraćaju u djetinjstvo i svijet mašte. Ova maketa posebna je po tome što se uvijek nadograđuje i dobiva nove elemente", kazala je. 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić našalio se da "vlakovi koji nikada ne kasne postoje samo u Japanu i Zagrebu, u Backo Mini Expressu", dodavši kako ne bi bilo loše tu praksu prenijeti i na Hrvatske željeznice.

Izrazio je zadovoljstvo zbog podrške Turističke zajednice, ustvrdivši kako Zagreb, ako nastavi ovim tempom, može postati prvi u Europi po raznolikosti adventskih sadržaja.

Od proljeća 2015. Backo Mini Express postao je turističkom atrakcijom, a gosti iz Čilea, SAD-a, Kanade, Koreje, Novog Zelanda i drugih zemalja to potvrđuju, istaknuto je konferenciji. Prosječno od 2500 do 3 000 turista mjesečno posjeti maketu koja je dvadeseta po veličini u Europi.

Komentirajte prvi

New Report

Close