FOTO: Luksuzne jahte Larryja van Tuylija i Romana Abramoviča stigle u Dubrovnik

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2021. u 11:10
Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan procijenio je kako se, po trenutnom kapacitetu, u Dubrovniku može dnevno cijepiti oko dvije tisuće ljudi.

Jahte ‘My Vanish’ u vlasništvu Larry Van Tuylea i ‘Eclips’e Romana Abramoviča vezane su u luci Gruž, a Dubrovnik se punom parom priprema za turističku sezonu.

Na organiziranom cijepljenju u dubrovačkoj sportskoj dvorani u Gospinom polju u subotu među 1500 prijavljenih najviše je turističkih djelatnika i djelatnika žurnih službi, kao i građana koji se cijepe drugom dozom.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je cilj postići imunitet stanovništva kako bi se sačuvalo zdravlje ali i omogućio oporavak gospodarstva.

“Moramo postati procijepljena i sigurna regija da bismo bili poželjno odredište turistima. Želimo ostvariti 70 posto turističkog rezultata iz 2019. godine i siguran sam da to možemo. Pada broj zaraženih i incidencija te smo među boljima u Hrvatskoj”, izjavio je Dobroslavić i pohvalio doprinos zdravstvenih djelatnika, koji su se iskazali u pandemijskom vremenu te na cijepljenju.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je riječ o jakoj poruci za emitivna tržišta da je Dubrovnik epidemiološki siguran grad.

“Velika Britanija je Hrvatsku na epidemiološkom semaforu za putovanja svrstala u ‘narančasto’, ali situacija je sve bolja i vjerujem da ćemo, uz uvjet da se cijepe turistički djelatnici, do kraja svibnja biti svrstani među ‘zelene’ zemlje. Trendovi su dobri, turisti nam trenutno stižu s osam zračnih linija. Možemo biti optimistični”, rekao je Franković.

Ravnatelj Doma zdravlja Dubrovnik Branko Bazdan procijenio je kako se, po trenutnom kapacitetu, u Dubrovniku može dnevno cijepiti oko dvije tisuće ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close