Ova sezona može biti bolja od lanjske, bude li veća procijepljenost

Autor: Poslovni dnevnik , 10. svibanj 2021. u 22:00
Čelnik HUT-a i ministrica turizma/S. Niketić/PIXSELL

Nakon Dalmacije i Istre, cijepljenje turističkih djelatnika započelo je i u unutrašnjosti, a gotovo 70% turističkog sektora voljno je cijepiti se.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske udruge turizma (HUT) Veljko Ostojić slažu se da bi turistička sezona mogla biti bolja od lanjske, uz pridržavanje epidemioloških mjera te povećanjem procijepljenosti turističkih radnika i opće populacije.

“Poučeni iskustvom od prošle godine i pripremama koje smo napravili s turističkim sektorom i svim turističkim dionicima, sve do cijepljenja turističkih djelatnika, što smatramo prvim prioritetom, vjerujem da bi ova sezona mogla biti prilično dobra”, izjavila je ministrica Brnjac, koja je u Rovinju predstavila “turistički dio” Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Dodala je kako je turistički sektor izuzetno zainteresiran za cijepljenje protiv covida-19. “S tim nemamo nikakvih problema, jer svi su svjesni koliko je cijepljenje važno kako bismo osigurali još bolju turističku sezonu.

Nakon Dalmacije i Istre, cijepljenje turističkih djelatnika započelo je i u unutrašnjosti, a gotovo 70% turističkog sektora voljno je cijepiti se”, ustvrdila je Brnjac. Ocijenila je da bi HZJZ trebao uključiti dodatne količine cjepiva za turističke djelatnike.

Podsjetivši da će se prema najavama od 1. lipnja uvesti zeleni digitalni certifikat, u što je Hrvatska ušla kao u pilot projekt, Brnjac je naglasila da je važno što je Hrvatska još 1. travnja jasno definirala uvjete i kriterije za ulazak u zemlju.

Direktor HUT-a Veljko Ostojić kazao je da iz današnje perspektive, ne dogodi li se što nepredvidljivo i negativno, očekuje da će ovogodišnja sezona biti bolja od one 2020.

“Hoće li biti bolja za 10 ili 20%, teško je sad prognozirati. Definitivno neće biti kao 2019., jer smo predsezonu preskočili, ali prema najavama s naših najznačajnijih tržišta očekujem jako dobru glavnu sezonu i dugu posezonu. To nas može razlikovati od lani, kad smo 18. kolovoz stali i bili na crvenoj listi”, rekao je Ostojić.

Komentirajte prvi

New Report

Close