FOTO: Bajkoviti prizori Zagreba, pogledajte kako Advent izgleda iz zraka

Autor: Poslovni.hr , 07. prosinac 2022. u 08:48
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Popularno Fuliranje i ove se godine održava na Strossmayerovu trgu i na Oleander terasi hotela Esplanade.

Advent u Zagrebu trajat će do 7. siječnja 2023. godine. Nakon dvije pandemijske godine, Advent u Zagrebu vraća se u punom sjaju. Advent ispunjen radošću održava se na više od 20 lokacija, a iznimno bogat ovogodišnji program, prema kategorijama, može se pronaći na službenim stranicama Adventa u Zagrebu, adventzagreb.hr

Advent je službeno započeo 26. studenog paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića i božićnih lampica na Zrinjevcu, koji je već godinama njegov najprepoznatljiviji vizual.

Otvorene su i ostale adventske lokacije, uključujući Ledeni park na Tomislavcu, gdje je ponovo postavljeno klizalište. Popularno Fuliranje i ove se godine održava na Strossmayerovu trgu i na Oleander terasi hotela Esplanade. Tradicionalno su u božićnom ruhu okićeni Trg bana Jelačića i Europski trg, gdje su postavljene ugostiteljske kućice, a jedna od novih lokacija je Stara Vlaška. Nova lokacija je i Trg Franje Tuđmana, koji je pretvoren u pravi zabavni park nazvan Winterland, u kojem će najviše uživati oni najmlađi. Otvoren je i Advent u Zoološkom vrtu, čija je tema “Priče iz davnina” Ivane Brlić-Mažuranić.

Tu su i gornjogradske lokacije – Baš naš Advent na platou Gradec, Advent Caffe de Matoš, Strossmayerovo šetalište – zapad, Zimski nokturno u parku Grič, Mjesečev vrt u parku Bele IV., a se godine tunel Grič pretvorio u Polarni san.

Komentirajte prvi

New Report

Close