Chefovi upozoravaju: Ovo nikad ne biste trebali naručiti u restoranu

Autor: Poslovni.hr , 05. kolovoz 2022. u 09:45
Foto: pixabay

Činjenica je da čak i ako večerate u jednom od najboljih restorana, način pečenja čini veliku razliku u konačnom proizvodu.

Postoji širok raspon mogućnosti kuhanja odrezaka svih rezova, a svaka temperaturna preferencija dolazi sa svojim prednostima i manama. Činjenica je da čak i ako večerate u jednom od najboljih restorana, način pečenja čini veliku razliku u konačnom proizvodu.

Jednostavno rečeno, što se više peče odrezak, čak i ako se radi o vrhunskom komadu mesa, to će integritet proizvoda biti više maskiran.

Rare Steakhouse ima jedan od najopsežnijih odabira odrezaka u Bostonu, s elitnim japanskim rezovima iz prefekture Kagoshima i domaćim rezovima s cijenjenih farmi. Kada se restoran toliko potrudi kako bi osigurao najveću kvalitetu, nikome ne dopušta da naruči potpuno pečen odrezak. A razlozi su, prema riječima glavnog kuhara Kylea Bradisha, potpuno jasni.

“Razlog zbog kojeg dobro pečen odrezak nije dobar je zbog svih gubitaka okusa, masti, soka i žilave suhe teksture nakon što se ispeče”, rekao je.

“Tekstualno je ugodno, a vi kušate okus mesa”, kaže Bradish o prednostima pečenja odrezaka medium i medium rare. “Masnoća će se rastopiti baš kako treba dok uživate u odresku.”, piše portal Eatthis.

Komentirajte prvi

New Report

Close