Procijenjeno je da 32 milijuna Amerikanaca ima alergije na hranu, a najčešće su na školjkaše, mlijeko i kikiriki. Iako je istina da se najviše alergija pojavljuju tijekom djetinjstva, simptomi alergija pojavljuju se i nakon osamnaeste godine. Kao rezultat imunološkog odgovora koji uzrokuje negativnu rekaciju nakon što smo pojeli hranu, alergija na hranu može se manifestirati na različite načine.
Kako biste utvrdili jeste li alergični na ono što ste pojeli, prvi korak je razumijevanje između alergije na hranu i intolerancije na granu. Intolerancija na hranu znači da vaše tijelo ne tolerira određenu hranu. U slučajevima intolerancije na laktozu, osoba ne podnosi laktozni šećer u mliječnim proizvodima. Konzumacija može uzrokovati nelagodu, proljev i napuhavanje. Ali, za razliku od alergije, nije opasno po život.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu