Ako želite smršaviti, večerajte u ovo vrijeme

Autor: Poslovni.hr , 22. kolovoz 2022. u 11:13
Foto: Unsplash

Dokazano je da rana večera pozitivno utječe na našu težinu, jer produžava vrijeme prije spavanja i time potiče bolju probavu.

Jeste li ikada pomislili da tajna gubitka težine ovisi o tome kada jedete posljednji obrok? Istraživači su također imali ovu pretpostavku zbog čega su je testirali i došli do saznanja da treba večerati prije 20 sati, a najbolje oko 18 sati, ako vam je naročito stalo do toga da smršavite, piše Aktivna, a prenosi City magazine.

Dokazano je da rana večera pozitivno utječe na našu težinu, jer produžava vrijeme prije spavanja i time potiče bolju probavu. To je također najbolji način da se izbjegne noćna žudnja i želja za hranom i ograniči skladištenje masti u tijelu što je više moguće. Danas već znamo da višak kalorija u bilo kojem dijelu dana doprinosi nagomilavanju masnih zaliha, a kontrola težine uglavnom ovisi od ukupne količine kalorija koju unesete tijekom dana.

Konzumiranje više kalorija nego što vam je potrebno na kraju će dovesti do neželjenog povećanja tjelesne težine, ali preskakanje doručka i konzumiranje najobilnijih obroka u drugoj polovini dana može pogoršati cijelu situaciju.

Zašto nije dobro jesti neposredno prije spavanja?

Dobra rutina spavanja je važna komponenta zdravlja, tako da i vaša prehrana treba funkcionirati u skladu sa zdravim navikama. Preporučljivo je da prestanete jesti najmanje 2 sata pre spavanja. Ne preskačite večeru, jer na prazan trbuh postoji rizik od lošeg sna, jer ćete se buditi zbog gladi.

Ako je vaš posljednji obrok kasnije, veća je vjerojatnost da ćete imati refluks od neprobavljene hrane,ili se udebljati. To je zbog melatonina, hormona sna koji tijelo luči i koji aktivno sudjeluje u povećanju tjelesne težine. Nije preporučljivo jesti hranu bogatu ugljikohidratima prije spavanja, jer vam ona daje energiju, koja vam nije potrebna u ovo doba dana.

Važno je napomenuti da za kompletan pristup gubitku težine morate potpuno promijeniti svoje navike u prehrani i nije dovoljno da samo jedete večeru u pravo vrijeme.

Komentirajte prvi

New Report

Close