Ako nemate deterdženta za pranje rublja, evo koje četiri stvari iz kuhinje su odlična zamjena

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2022. u 13:46
Foto: Unsplash

Na sreću, ne morate izlaziti iz kuće jer postoje sasvim dobre zamjene

Prazna boca deterdženta, a vi imate nekoliko košara prljave odjeće koja mora biti oprana danas? Nema problema. Na sreću, ne morate izlaziti iz kuće jer postoje sasvim dobre zamjene, piše Ordinacija.

Ocat

Kiselina koja se u njemu nalazi sprečava razvoj bakterija i pljesni i zato je upravo ovo sredstvo idealno za pranje rublja. On će uspješno riješiti mrlje s odjeće. Stavite ga i u pretinac za ispiranje jer će uništiti sve loše mirise i omekšati materijal.  Žute mrlje koje se stvaraju nakon što žlijezde izluče znoj lako se mogu ukloniti octom. Stavite koju kap octa na uprljano mjesto i očistite krpom.

Ovo ekološko sredstvo možete koristiti na razne načine, a ono što ćete sigurno primijetiti već nakon prvog pranja je da je vaše rublje mekše ako ga dodate umjesto omekšivača, ocat će razgraditi i sve ostatke praška na rublju, a ono će biti mirišljavo i čisto. Ako perete posteljinu, teže rublje poput ručnika, onda dodajte šalicu octa, u drugim slučajevima samo pola šalice.

Kao što smo rekli on uklanja neugodne mirise, a ako ih se želite riješiti , stavite odjeću iznad kade u kojoj je vruća voda pomiješana s octom. Možete i dodati u perilicu uz prašak i malo octa kako bi se uklonili mirisi.

Soda bikarbona

Odlična je alternativa za prašak za rublje. Potrebno je samo malo da očisti mašinu punu rublja. Možete napraviti i otopinu sa sodom, sapunom i vodom koju možete koristiti kao prašak.

Sapun za posuđe

I on se može iskoristiti kao alternativa ako nemate ništa drugo, ali ga nemojte stavljati previše jer proizvodi puno više pjene. Dodajte i malo octa za ispiranje kako bi uklonio višak sapunice i spriječio iritacije kože. Možete i napraviti prašak od 7 šalica vode i ½ šalice deterdženta i s tim normalno prati rublje.

Votka

I votka može biti vaš spas u ovoj situaciji ako vam rublje nije prljavo nego samo treba osvježenje. Pomiješajte malo vode i votke te stavite u bocu s raspršivačem te objesite odjeću i pošpricajte. Ostavite da se prosuši.

Komentirajte prvi

New Report

Close