Poznati britanski milijarder traži nove radnike u susjedstvu: Planira širenje poslovanja diljem Balkana

Autor: Poslovni.hr , 06. kolovoz 2019. u 13:26
Foto: Getty Images

Tvrtka Virgin Pulse Bosna, u vlasništvu britanskog milijardera Richarda Bransona, proširuje kapacitet.

Kompanija je najavila da će udvostručiti svoj radni prostor u Tuzli na 2.300 kvadratnih metara, a zaposlit će još 15+ softverskih inženjera, prenosi portal Investitor.me.

Proizvod Virgin Pulse-a predstavlja jedinstvenu i inovativnu digitalnu platformu koju tvrtke i korporacije u raznim industrijama koriste za promicanje zdravog života među zaposlenicima, izvještava Manager.ba.

Platforma, zamišljena i razvijena u Tuzli, koristi se širom svijeta, a među klijentima je 10 posto kompanija s liste Fortune 500, najuspješnijih svjetskih kompanija.

Koristeći svoj proizvod, zaposlenike se potiče i nagrađuje za vođenje zdravog načina života, što uključuje uvođenje tjelesnih aktivnosti u njihovu svakodnevnu rutinu, usvajanje zdravih prehrambenih navika i održavanje kvalitetne socijalne interakcije među kolegama.

Virgin Pulse je ranije rekao da u narednih nekoliko godina namjeravaju biti jedna od vodećih kompanija u IT sektoru, ne samo u Bosni i Hercegovini, već i u cijeloj regiji.

Branson je prethodno preuzeo tuzlansku kompaniju Pixel Interactive, koja je zapošljavala oko 100 mladih i obrazovanih ljudi. Tako je postala dio Virgin grupe, promijenivši ime u Virgin Pulse Bosnia.

Branson (69), sa bogatstvom od gotovo četiri milijarde dolara, zauzeo je 478. mjesto najbogatijih ljudi na Forbesovoj listi za 2019. godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close