Ovih 6 kompanija najbolji su poslodavci u Hrvatskoj prošle godine

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2017. u 11:59
Foto: Borna Filić / Pixsell

Projekt Poslodavac Partner pokrenut je prije jedanaest godina s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 80 organizacija.

Vodeća konzultantska kuća za upravljanje ljudskim resursima, SELECTIO, proglasila je listu organizacija koje su najbolje ocijenjene prilikom neovisne sveobuhvatne analize sustava upravljanja zaposlenicima za stjecanje prestižnog Certifikata Poslodavac Partner.

Stručnjaci u upravljanju ljudskim potencijalima najbolje su ocijenili ovih šest kompanija:

Erste&Steiermärkische Bank

Pliva Hrvatska

Zagrebačka pivovara

Coca-Cola HBC Hrvatska

Microsoft Hrvatska

Sandoz

Erste&Steiermärkische Bank, Pliva Hrvatska i Zagrebačka pivovara ostvarile su u procesu certificiranja 98% ukupno mogućih bodova, dok su Coca-Cola HBC Hrvatska, Microsoft Hrvatska i Sandoz ostvarile rezultat od 97% ukupno mogućih bodova te su s ponosom ponijele priznanje struke za iznimnu kvalitetu, sveobuhvatnost i transparentnost sustava upravljanja zaposlenicima.

Projekt Poslodavac Partner pokrenut je prije jedanaest godina s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 80 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je priznanje koje se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima. HR procese ocjenjuje neovisan tročlani tim sastavljen od vodećih stručnjaka u ljudskim resursima. Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora ostvariti najmanje 75% ukupnih mogućih bodova i barem 70% bodova u svakom od pet područja. Procesi se ocjenjuju prema Knjizi standarda koja predstavlja najbolje svjetske prakse upravljanja zaposlenicima, a sastavlja se uz doprinos 40 akreditiranih HR stručnjaka.

U 2016. godini tvrtka SELECTIO značajno je podigla ljestvicu za dobitnike certifikata Poslodavac Partner i postrožila standarde procjenjivanja kvalitete upravljanja zaposlenicima. Organizacije su morale pokazati da su napravile korak više u svim od 45 procjenjivanih procesa. Prema novim standardima zasebno se ocjenjivalo i kako tvrtke upravljaju organizacijskom klimom, kako prepoznaju i razvijaju talente te kakve dodatne oblike nagrađivanja i programe brige za zaposlenike nude.

Lista Top Poslodavaca Partnera objavljuje se od 2008. godine i predstavlja organizacije s najvećim brojem ukupno ostvarenih bodova. U Top organizacijama posebna se pozornost posvećuje brizi za zaposlenike, razvijanju različitih programa za pospješivanje njihovog zdravlja, prevenciju stresa i bolje balansiranje privatnog i poslovnog života. Organizacije tako svojim zaposlenicima sve više nude mogućnosti fleksibilnog rada, kao i brojne dodatne beneficije poput sistematskih pregleda, subvencioniranih sportskih aktivnosti i zdravih obroka, a potiču i volonterske aktivnosti za dobrobit šire zajednice. Ovakve inicijative rezultiraju većim zadovoljstvom, lojalnošću i angažmanom zaposlenika.

Istraživanje na uzorku posloprimaca pokazalo je da čak 95% njih preferira organizacije koje su nositelji Certifikata Poslodavac Partner ispred ostalih poslodavaca, a kao razlog navode da su to dobro organizirane tvrtke koje nude pravedan i transparentan sustav s više mogućnosti za razvoj karijere i bolje radno okruženje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close