Hrvatska IKEA ima novog direktora

Autor: Poslovni.hr , 01. listopad 2015. u 10:36
Foto: Press

Stefan Vanoverbeke na čelo SEE regije dolazi s pozicije glavnog izvršnog direktora IKEA Francuska, a karijeru je započeo 1994. u tvrtki IKEA Belgija kao vježbenik na odjelu za tekstil.

Stefan Vanoverbeke novi je direktor tvrtke IKEA Hrvatska te regionalni direktor IKEA South East Europe (SEE). Dragan Skalušević, koji je na čelu IKEA Hrvatska i IKEA SEE od ulaska tvrtke IKEA u SEE regiju 2007. godine i tijekom čijeg mandata su uspješno savladane administrativne prepreke za izgradnju i otvorenje robne kuće IKEA Zagreb, prihvatit će nove međunarodne izazove unutar IKEA Grupe.

Stefan Vanoverbeke na čelo SEE regije dolazi s pozicije glavnog izvršnog direktora IKEA Francuska, a karijeru je započeo 1994. u tvrtki IKEA Belgija kao vježbenik na odjelu za tekstil. Voditelj robne kuće u Antwerpenu postaje 1998., a 2001. preuzima upravljanje robnom kućom u Bologni. U Italiji je ostao do 2005. godine kada preuzima vodstvo u kompaniji IKEA Poljska. Nakon upravljanja poljskim, a zatim i francuskim ogrankom tvrtke na čijem je čelu od 2010., Stefan Vanoverbeke pridružuje se timu IKEA SEE. Diplomirao je komunikacijske znanosti na Katoličkom sveučilištu u Leuvenu u Belgiji.

Dragan Skalušević je na čelu IKEA SEE od 2007., a bio je zadužen za njezino uspostavljanje te je vodio i djelovao kao podrška implementaciji projekata u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, ali i prilikom integracije tvrtke IKEA Rumunjska koja je do 2010. poslovala kao franšiza, u IKEA SEE organizaciju. Nakon isteka mandata na dosadašnjoj poziciji, Dragan Skalušević karijeru će nastaviti razvijati unutar IKEA Grupe.

Komentirajte prvi

New Report

Close