Direktorica Abrakadabre: Osvježenje je prepoznati sebe (kao menadžera) kroz interakciju s konjima

Autor: Poslovni.hr , 06. prosinac 2012. u 12:52
Press foto

Međunarodno priznati program edukacije vodećih kadrova poslovnih struktura od nedavno je prisutan i u Hrvatskoj.

"Međunarodno priznati program edukacije vodećih kadrova poslovnih struktura od nedavno je prisutan i u Hrvatskoj. Riječ je o programu koji je u kratkom vremenu postao hit diljem svijeta, ponajprije zbog efekta i rezultata koji donosi polaznicima i općenito tvrtkama čiji zaposlenici prolaze ovaj osebujan program", priopćeno je iz tvrtke Sigma za razvoj ljudskih potencijala.

Ovih su dana uvod u program, između ostalih, prošli i Manuela Šola te Eduard Bočkaj koji su ostali zapanjeni rezultatima. Specifičnost ove priče leži u činjenici kako u interakciji s konjima dolazi do svojevrsnog „skidanja maske“, te konji bez pogreške prepoznaju osobe čiji su kapaciteti i mogućnosti na tragu osobina koje dobar menadžer mora posjedovati, stoji u priopćenju Sigme.

Manuela Šola, direktorica i vlasnica agencije Abrakadabra otvoreno je iskazala oduševljenje ovim programom:

„Meni kao osobi koja je na čelu uspješne tvrtke i koja svakodnevno rukovodi ljudima, zaista je bilo osvježenje prepoznati sebe kroz ugodnu interakciju s konjima. Nisam se nadala da tako plemenita životinja prema kojoj gajim neskrivene simpatije, može biti i tako jasan i čist indikator vaših poslovnih i karakternih mogućnosti. Pročitao me, ali prije svega vrijednost nalazim u tome da mi je ukazao na moje reakcije i ponašanja u određenim situacijama, kojih nisam bila svjesna. Ključne informacije za osobni i profesionani razvoj. Na kraju smo se svi složili – skinuo nas je konj“.

Mišljenje Manuele Šole dijeli i Eduard Bočkaj koji ističe kako je ovaj program veliko iznenađenje i daje pozitivne efekte za nastavak njegove daljnje poslovne karijere. Naime, Bočkaj smatra kako tijekom dugogodišnje karijere još nije bio u situaciji da ga netko u tako kratkom roku prepozna, otkrije i spozna njegove prednosti i mane, kao što je to uspio – konj. „Po završetku programa, sa sobom nosim veliko znanje i spoznaju o samom sebi. Imao sam čast i priliku biti polaznik i učenik jednog od najboljih „čitača“ mojih kvaliteta, mana i osobnosti. Za mene to možda ne bi bilo čudno da taj „čitač“ koji me je uspješno pročitao, nije KONJ! Impresioniran sam“ završio je Bočkaj svoje razmišljanje po završetku programa.

"Program je koncipiran na način da konji u interakciji i kroz za tu svrhu razvijenim vježbama s ljudima omogućuju trenutnu i iskrenu povratnu informaciju, što od ljudi, budimo realni, nemožemo u potpunosti očekivati, pogotovo ukoliko su nam podređeni, te o nama ovise njihove karijere, plaća i sve ostalo što nam donosi menadžerski status. Konje ne zanima niti ostavrenje karijere s nama, niti naš izgled, društveni ili bračni status. Oni vide u nama ono što su kod sebe uspjeli sačuvati kroz evoluciju – autentičnost", kažu iz Sigme.

Komentirajte prvi

New Report

Close