Zdravko Marić otkrio koga smatra odgovornim za ovakvo stanje Uljanika pa zaključio: “Vidjet ćemo hoću li ostati u Vladi do kraja mandata”

Autor: Poslovni.hr , 01. travanj 2019. u 10:00
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nisam za to da se novci poreznih obveznika daju za isti način i za isti model koji se u potpunosti pokazao neuspjelim’, rekao je Marić.

Ministar financija Zdravko Marić gostovao je u Dnevniku Nove TV prilikom čega je, među ostalim, komentirao i stanje u Uljaniku, prenosi tportal.

'Sve detalje i podatke, kad god bi uočili neku nelogičnost ili sumnju, odmah smo reagirali. Dobro se vidi i zna iz svih akata i Vlade još iz 2014., 2015., pa dijelom i kasnije, jasno je bilo definirano kod izdavanja jamstava za što se koga zadužuje, a to su bili resorno ministarstvo i hrvatska brodogradnja Jadranbrod', odgovorio je Marić na pitanje je li bio upućen u ovakav način poslovanja Uljanika.

Što se tiče samog poslovanja Uljanika, Marić smatra kako isključiva i prvotna odgovornost kreće od uprave i nadzornih odbora. Potvrdio je i da je zagovornik stečajnog postupka te da ne zna koje bi bile dodatne opcije koje je spominjao premijer Andrej Plenković.

'Stečaj ili restrukturiranje, kako se sad stvorila stvar, ono za što ja jesam ili nisam. Nisam za to da se novci poreznih obveznika daju za isti način i za isti model koji se u potpunosti pokazao neuspjelim', rekao je Marić a na pitanje koje bi bile opcije rekao da ne zna.

'Postoji još neko vrijeme ispred nas, gdje uprava društava, ako ima ikakvih boljih rješenja od dosadašnjih za koje smo rekli da ih ne možemo prihvatiti. Ako bude neko bolje rješenja i njega smo spremni razmotriti. Ali u ovom trenutku ne znam za druga rješenja', odgovorio je Marić.

Na pitanje hoće li ostati u Vladi do kraja mandata, Marić je rekao 'To ćemo vidjeti', zaključivši kako još nije odlučio o tome.

Komentari (1)
Pogledajte sve

A Brodosplit pitajte HABOR

New Report

Close