Zaba pripremila mjere za pomoć klijentima pogođenima epidemijom

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. travanj 2020. u 15:16
Foto: promo

Iz Zabe poručuju i da će procijeniti pojedinačnu situaciju svakog klijenta i uvijek nastojati postupati u najboljem interesu svih. 

Zagrebačka banka (Zaba) pripremila je poseban paket mjera za poduzetnike i građane koji su pogođeni epidemijom bolesti Covid-19, koje će bančinim klijentima osigurati likvidnost i dostupnost sredstava u ovoj krizi.

Za poduzetnike su donesene tri osnovne mjere koje uključuju: mirovanje obveza ili takozvani „standstill”, zatim moratorij na otplatu glavnice i reprogram duga te nove kreditne linije za likvidnost.

Građanima kojima su se, uslijed situacije uzrokovane epidemijom Covida-19, značajno smanjila redovna mjesečna primanja ili su ostali bez njih, banka će također omogućiti odgodu otplate obveza, odnosno moratorij.

„Svjesni smo uloge koju Zagrebačka banka, kao najveća banka u Hrvatskoj, ima u pružanju podrške našim klijentima i zajednici u kojoj posluje. Prioritet nam je zato da, u suradnji sa svim relevantnim institucijama i dionicima na tržištu, provedemo mjere koje će klijentima osigurati likvidnost i dostupnost sredstava te biti svojevrstan štit nad radnicima i poduzećima”, poručio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Dodaje da su stalno u kontaktu sa svim klijentima, posebice malim i srednjim poduzetnicima koji čine okosnicu gospodarstva i znatno doprinose rastu i zapošljavanju.

“Svakome od njih posvetit ćemo se individualno kako bismo im pružili podršku i pomogli im da prebrode ovu krizu. Važno je da su naši bankari i u ovim trenucima na raspolaganju svim klijentima i na tome smo im zahvalni“, rekao je Collina.

Iz Zabe poručuju i da će procijeniti pojedinačnu situaciju svakog klijenta i uvijek nastojati postupati u najboljem interesu svih.

Detalje o uvjetima, načinu predaje te potrebnoj dokumentaciji klijenti mogu pronaći na web stranicama banke.

Komentirajte prvi

New Report

Close