Vlada pozvala sindikate javnih službi na sastanak, je li na stolu rezanje plaća?

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2020. u 08:10
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjećamo, sindikati su nedavno održali zajednički sastanak na kojem su dogovorili da neće pristati na bilo kakvo rezanje plaća.

Ministar rada Josip Aladrović uputio je sinoć pisani poziv sindikatima javnih službi, tj. potpisnicima kolektivnog ugovora i temeljnog kolektivnog ugovora, za konzultativni sastanak s predstavnicima Vlade u četvrtak u 15 sati.

Sastanak će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u 15 sati.

Kako N1 doznaje, sindikati će se odazvati pozivu, a pretpostavljaju da će tema biti rezanje plaća i dogovorenih dodataka na osnovicu kao i koeficijenta za djelatnike u obrazovanju.

Podsjećamo, sindikati su nedavno održali zajednički sastanak na kojem su dogovorili da neće pristati na bilo kakvo rezanje plaća.

“Nema smisla niti fiskalnog efekta smanjivati plaće u javnom sektoru u ovom trenutku. Svi rezovi unutar javnog sektora bili bi kao da s kapljicom vode pokušavate spasiti ne more nego cijeli ocean”, poručila je čelnica Sindikata osnovnih škola Sanja Šprem nakon sastanka čelnika sindikata javnih službi.

Dodaju kako se pokušava stvoriti sukob između javnog i privatnog sektora, ali da bez obzira na sve, rezanjem u javnom sektoru neće se spasiti proračun Republike Hrvatske.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nisam uhljeb, ali se slažem da plaće ne treba rezati. Treba odmah otpustiti minimalno 10% zaposlenih. 20% bi bilo realnije, ali i 10% je dobar početak. Pa kad prođe kriza otvara se prostor da oni koji su kvalitetni i vrijedni dobiju i prave povišice, a ne 2% i slične nebuloze.

New Report

Close