Valamar i mirovinci ulaze u Stari Hvar: Nakon obnove Arkade i Lavande zapošljavat će 500 ljudi

Autor: Marija Crnjak , 20. srpanj 2017. u 12:42
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Stečajni plan će omogućiti izlazak Helios Farosa iz stečaja i nastavak poslovanja kompanije koja je u stečaju od 2016. godine.

Skupština stečajnih vjerovnika društva Helios Faros d.d. u stečaju donijela je odluku o izradi stečajnog plana slijedom ponude za ulaganje i dokapitalizaciju koju su 15.svibnja 2017. zajednički predali Valamar Riviera i PBZ Croatia osiguranje za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima. U idućem koraku stečajna upraviteljica društva Helios Faros d.d. u stečaju izradit će detaljan stečajni plan koji će trebati usvojiti skupština stečajnih vjerovnika. Stečajni plan bi trebao omogućiti izlazak Helios Farosa iz stečaja i nastavak poslovanja kompanije koja je desetljećima bila nositelj starigradske turističke ponude, a u stečaju se nalazi od 2016. godine.

Kako je prethodno objavljeno, PBZ Croatia osiguranje i Valamar Riviera su u ponudi predložili plan restrukturiranja te šestogodišnji plan investicija u turističku imovinu, u ukupnom iznosu od 650 milijuna kuna. Kroz potpunu obnovu i izgradnju dva ljetovališta visoke kategorije kapaciteta oko 700 smještajnih jedinica, portfelj Helios Farosa bio bi repozicioniran prema premium ponudi čime bi i destinacija Stari Grad dobila na atraktivnosti i prepoznatljivosti. Prema ovom planu, Helios Faros bi nakon obnove hotela Arkada i Lavanda zapošljavao oko 500 djelatnika.

Helios Faros d.d. trenutno raspolaže kapacitetima kategorije 2*-3*, koji obuhvaćaju 1.465 postelja u turističkim objektima hotela Arkada 2* i Lavanda 3*, apartmanima 2* i kampa Jurjevac, iako je gotovo 20% kapaciteta u čvrstim objektima već neko vrijeme izvan komercijalne funkcije. 

PBZ Croatia osiguranje d.d. za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima i Valamar Riviera d.d. ulazak u ovaj projekt vide kao potvrdu sinergije zajedničkog nastupa velikog institucionalnog investitora i strateškog investitora iz sektora turizma koji donosi operativna znanja, stručnost i rezultate. PBZ Croatia osiguranje d.d. i Valamar Riviera d.d. namjeravaju razvijati buduće poslovanje Helios Farosa d.d. u bliskoj suradnji s destinacijom Stari Grad  i s ciljem daljnjeg prosperiteta cijelog otoka Hvara, stoji u današnjoj objavi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

„Strateško partnerstvo sa mirovinskim fondovima „ i „stabilan dug“ formula su poslovanja i razvoja Valamara!!!
Ako bi sada strukturalistički otvorili ove dvije supstance, vidjeli bi da ta i takova formula poslovanja i razvoja nije u suglasju sa potencijalima turističkog razvoja Hrvatske!!!!
Međutim dok je politička logistika takva kakav jeste, blistava je budućnost pred Valamarom i mirovinskim fondovima do nekog sličnog zakona kao što je Lex Agrokor!!!

Ulaganja mirovinaca su hvale vrijedna, prvenstveno njihove kadrovske odluke koje su u cilju zaštite naših mirovina. Iskreno mi je drago što svaki mjesec uplaćujem u taj sustav. Želja mi je da u budućnosti mogu i više novaca ulagati u mirovinski sustav jer vjerujem da zbog kvalitetnih i prvenstveno lucidnih ulaganja moja mirovina će biti iznadprosječna i omogućit će mi dostojanstven život u trećoj dobi. Bravo.

New Report

Close