Učenici nižih razreda osnovne škole u školskim klupama u svibnju?

Autor: Poslovni.hr , 21. travanj 2020. u 10:30
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku, objavila je resorna ministrica Blaženka Divjak na Facebooku koja je maturante podsjetila kad mogu očekivati ispite.

Neslužbeno se spominje kako bi u svibnju mogla krenuti nastava u školama za učenike razredne nastave, ali je na roditeljima da odluče hoće li slati djecu u školu ili će i dalje pratiti nastavu na TV-u, objavio je N1. I dok se čeka službena odluka o načinu nastavka ove školske godine, ministrica Blaženka Divjak obratila se maturantima.

“Drage maturantice i maturanti, svjesni smo izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature.

Da ponovimo, ispiti državne mature za obavezne predmete održat će se u vremenu od 8. do 29. lipnja, a u tom periodu održat će se i esej iz Hrvatskog jezika.

Umjesto eseja iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za sredinu svibnja, održat će se online probni esej kako biste dobili povratnu informaciju o vašoj spremnosti za taj dio ispita iz Hrvatskog jezika.

Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku”, objavila je resorna ministrica Blaženka Divjak na Facebooku.

Komentirajte prvi

New Report

Close