Tušek: Zajednička EU strategija još se razrađuje

Autor: Darko Bičak , 19. listopad 2022. u 22:00
Državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek i glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević, Foto: Davor Javorović / Pixsell

Zdravko Tušek, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ponovio je da upravo Osijek najbolje mjesto da razgovara o poljoprivredi.

Poljoprivreda i prehrana oduvijek su bile strateške grane, a posebno u ovim kriznim trenucima gdje činjenica da sami možemo proizvesti dovoljno hrane i prehraniti se dobiva stratešku važnost, kazao je Vladimir Nišević, glavni urednik Poslovnog dnevnika na otvaranju konferencije “Zeleni plan u hrvatskoj poljoprivredi” koja se u organizaciji Poslovnog dnevnika u srijedu održala u Osijeku. Upozorio je na važnost da se takva događanja organiziraju u Osijeku i drugim gradovima izvan Zagreba.

Krunoslav Zmaić, dekan Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, istaknuo je značaj znanosti generalno za gospodarstvo, a posebno za poljoprivrednu proizvodnju koja mora biti konkurentna na razini EU. Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije, kazao je da je upravo poljoprivreda i hrana resurs koje Slavonija ima i gdje ima još puno za reći. Zdravko Tušek, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ponovio je da upravo Osijek najbolje mjesto da razgovara o poljoprivredi, a da se zajednička EU poljoprivredna strategija još uvijek razrađuje.

Komentirajte prvi

Organizator
Suorganizator
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner

New Report

Close