Tomašević otkrio što će se za građane prvo promijeniti nakon promjene vlasti

Autor: Poslovni.hr , 31. svibanj 2021. u 10:22
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Tomašević i Možemo! najavili su da da će postojećih 27 gradskih ureda, a time i pročelničkih mjesta, smanjiti na 15-ak.

Tomašević je sinoć rekao kako službenu primopredaju očekuje krajem tjedna te da ga danas očekuju prvi sastanci.

“S ponosom ću povesti ovaj grad u bolju budućnost i bit ću gradonačelnik svih građana, i onih kojima sam bio izbor i onih kojima nisam bio izbor. Vjerujem da svi građani u ovome gradu, bez obzira na to kako su glasali i jesu li uopće izašli na izbore, žele bolje uvjete života u svojim kvartovima, dostupnije vrtiće, bolju zdravstvenu skrb, više domova za starije i nemoćne, bolji javni prijevoz, bolje biciklističke staze, više zelenih površina, žele da ovaj grad konačno daje perspektivu mladima”, kazao je Tomašević u pobjedničkom govoru.

Tomašević i Možemo! najavili su da da će postojećih 27 gradskih ureda, a time i pročelničkih mjesta, smanjiti na 15-ak. Za to je potrebno izglasavanje u Skupštini. No Bandićeve pročelnike neće lako smijeniti – za 11 pročelnika ugovori će prestati vrijediti do kraja godine, no nekima od pročelnika ugovori traju još tri godine i Tomašević ih, ako im i ukine urede, po zakonu ne može dati otkaz.

“Mi ćemo pričati sa svim pročelnicima i direktorima, vidjet ćemo koji su projekti u tijeku, koji su rokovi. Bit će normalna tranzicija vlasti. Imat ćemo 15-ak gradskih ureda i radi koordinacije, 27 ureda je previše, to je jasno”, rekao je Tomašević nakon prvog kruga.

Tomašević je o svojim prvim potezima govorio između dva izborna kruga. “Možemo odmah preustrojiti gradsku upravu i osnovati gradski ured za obnovu. Trenutno, 80 posto višestambenih zgrada nije ni predalo zahtjev za obnovu, jer se ljudi muče s dokumentacijom, što je podbačaj grada i države. Grad ima ljudske kapacitete da oformi ured koji će pomagati ljudima da ispune zahtjeve, da ne moraju skupljati dokumentaciju po gradskim i državnim uredima, nego da mi to radimo za njih i komuniciramo s građanima na njihovom kućnom pragu. Prva stvar koja će se odmah osjetiti nakon promjene vlasti bit će gradska uprava koja će postati otvorena, dostupna i transparentna”, rekao je.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sve promjene će biti kozmetičke prirode što se tiče Zagreba i zagrepčanaca. Jedino što će se promijeniti jesu kilogrami koje će dobiti Tomašević i ekipa i brdo du…. koji će ih okružiti.

New Report

Close