Terme Tuhelj i njihov vlasnik najavljuju nove investicije u sadržaje od preko milijun eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. listopad 2015. u 10:42
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Terme Olimia i Terme Tuhelj poslovanje vode strategijom stalnog razvoja i unapređenja uz stalno inoviranje i ulaganje u kapacitete, infrastrukturu, sadržaje i novu kvalitetu, što donosi i dobre rezultate.

Terme Tuhelj u Hrvatskom Zagorju i njihov vlasnik slovenske Terme Olimia u devet mjeseci ove godine zabilježile su poraste financijskih i fizičkih pokazatelja u odnosu na prošlu godinu, dok za iduću godinu najavljuju nove investicije u sadržaje i ponudu od ukupno nešto više od 1,1 milijun eura.

 Prema informacijama iz tih termi, glavnina investicija u idućoj godini ili oko milijun eura odnosi se na renoviranje wellness hotela Sotelia u Termama Olimia (Podčetrtek),  što bi trebalo biti dovršeno do kraja 2016.

 U Termama Tuhelj pak nakon ovogodišnjeg uređenja pripadajućeg kampa, uključujući svu infrastrukturu te prilagodbu i za zimsko poslovanje, iduće godine planiraju ulaganje od 150 tisuća eura u uređenje unutarnjeg bazenskog kompleksa, većinom s novim atrakcijama za djecu i obitelji.

"Terme Olimia i Terme Tuhelj poslovanje vode strategijom stalnog razvoja i unapređenja uz stalno inoviranje i ulaganje u kapacitete, infrastrukturu, sadržaje i novu kvalitetu, što donosi i dobre rezultate", ističe direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar dodajući da za razvoj turističke ponude na kontinentu treba dosta truda te da svaka investicija u objekte i sadržaje traži i onu u stvaranje motiva dolazaka turista.

"I u Tuhelju i u Olimiji smo očito na dobrom putu što se tiče motiva dolazaka jer nas je i ove godine posjetilo više turista i s noćenjem i samo kupača, te vjerujemo da dobar proizvod i usluge u skladu s trendovima potražnje, koje kod nas 'predvode' wellness i novi koncept selfness ponude, gosti prepoznaju i zato sve više dolaze", poručuje Kolar.

Napominje da to prepoznaje i struka koja ih je za ovu godinu proglasila najboljim spa/lječilištem te dodijelila niz drugih priznanja.

Kolar iznosi i podatke da je u Termama Tuhelj u devet mjeseci ove godine bilo 64,3 tisuće noćenja i 27,5 tisuća dolazaka turista, što je 5,2 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, dok je samo kupača na bazenima bilo 131,3 tisuće ili 8,3 posto više.

To je pratio i porast prihoda od 7,5 posto, na 4,46 milijuna eura.

"Domaći gosti su nam i dalje najbrojniji, i to većinom iz Zagreba i Istre, ali su se u udjelima od oko 50 posto ove godine izjednačili sa stranim turistima kojih najviše dolazi iz Slovenije, Njemačke, Austrije i Italije te BiH. Tijekom ljeta bilo ih je i iz Belgije, Danske, Luksemburga, Nizozemske, Kanade, Francuske, Izraela, Litve, Novog Zelanda, Kine, Koreje i drugih europskih i svjetskih destinacija", ističe Kolar.

Za Terme Olimia kaže da su u devet mjeseci ove godine imale 238 tisuća noćenja i 64,2 tisuće posjetitelja, što je porast od 2,2 posto, dok je kupača bilo 13 posto više ili njih 124,5 tisuća.

I njima su prihodi rasli u odnosu na lanjskih devet mjeseci, za 2 posto, na gotovo 13 milijuna eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close