Studentica u Puli upoznala posao kojim bi se voljela baviti u budućnosti

Autor: Ivan Tominac , 29. siječanj 2020. u 22:00
Voditeljica ljudskih potencijala tvrtke Bauerfeind Nikolina Jamić Mihaljević/Igor Kralj/PIXSELL

U Bauerfeindu nema diskriminacije jer su njihov fokus korisnici koji u većini slučajeva imaju određeni stupanj invaliditeta.

Iskustvo zlata vrijedi projekt je s društvenom komponentom, a tvrtke koje dijele iste vrijednosti projektu se pridružuju iz godine u godinu.

Jedna od njih je i tvrtka Bauerfeind koja na projektu sudjeluje šestu godinu za redom. Bave se ortopedskim pomagalima, proizvodnjom proteza, ortoza i ortopedskih cipela, a kako navodi voditeljica ljudskih potencijala tvrtke Bauerfeind Nikolina Jamić Mihaljević, oni sa svojim korisnicima žive ovu priču.

Prilagodba radnih mjesta
“S obzirom na to da zapošljavamo osobe s invaliditetom i prilagođavamo im radno mjesto i radno okruženje, također surađujemo s tvrtkama čiji su djelatnici osobe s nekim stupnjem invaliditeta”, rekla je Jamić Mihaljević. Kako govore iz Bauerfeinda, u njihovom kolektivu nema diskriminacije jer su njihov fokus korisnici koji u većini slučajeva imaju određeni stupanj invaliditeta, a većina njihovih djelatnika u prodaji je medicinske struke. Tako da radnu okolinu, uz stručnost i savjete, karakterizira i određeni stupanj prijateljstva i veliko razumijevanje za sve teškoće s kojima se korisnici nose.

“Prošle godine kod nas na praksi bila je jedna mlada, prekrasna i pametna studentica kojoj smo omogućili održavanje prakse u našoj poslovnoj jedinici u Puli jer joj je tako odgovaralo. Uputili smo je i pokazali joj kako funkcionira jedna tvrtka poput naše, kroz koje točno odjele i procese i na koji način dolazimo do svojih odličnih rezultata u koje je baš u velikom stupnju utkano razumijevanje i podrška prema osjetljivim skupinama naših sugrađana. Dobila je i konkretne radne zadatke kroz koje je pokazala svoju zainteresiranost i marljivost te ih odlično odradila”, dodala je Jamić Mihaljević. Praksu je kod njih odradila studentica Katoličko-bogoslovnog fakulteta Andrijana Lukadinović, a kako napominje Lukadinović, prijavila se na projekt jer je htjela iskusiti nešto novo.

Ulog za budućnost
“Htjela sam iskusiti nešto što se ne tiče izravno moga smjera za koji sam se opredijelila upisavši fakultet. Isto tako smatram da svako iskustvo može doprinijeti čovjeku i obogatiti ga za cijeli život. Mislim da bi svi trebali iskoristiti priliku koju nam daje ovaj projekt, jer nikad ne znaš što će ti život donijeti i kada će ti neko iskustvo dobro doći u životu”, napomenula je Lukadinović.

Praksa u Bauerfeindu na pravu se činila kao nešto izvan domene njenih interesa, no kasnije se ispostavilo suprotno. “Svoju praksu odradila sam u Bauerfeindu, u njihovoj poslovnici u Puli.

Na prvu, ovo radno mjesto bilo je poprilično daleko od područja mojih zanimanja. No, kako sam došla u poslovnicu, upoznali su me sa svojim programom i pokazali kako imaju proizvode za palijativnu skrb, s kojom bi se u budućnosti voljela baviti. Tako da bi mi to u bliskoj budućnosti itekako moglo pomoći u pronalasku sredstava za pomoć ljudima u terminalnim fazama”, rekla je Lukadinović. Osim proizvoda koje distribuiraju, bila je angažirana i na poslovima administracije, a kako i sama ističe, nada se da će joj ta znanja pomoći u budućnosti.

Komentirajte prvi

New Report

Close