Ribari i poljoprivrednici dobili financijsku injekciju vrijednu preko 40 tisuća kuna

Autor: Objava za medije , 27. srpanj 2017. u 15:29
FOTO: Press

Na Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poljoprivrede i ribarstva na području Grada Crikvenice za 2017. godinu prispjelo je ukupno 7 potpunih prijava od toga dvije za potporu poljoprivredi i 5 za potpori ribarstvu.

Obje prijave u grani poljoprivrede dobit će sredstva, dok se kod ribarstva dodjeljuju sredstva četirima prijaviteljima, jer za petog nije protekla jedna godina od korištenja potpore za 2016. godinu te time ne udovoljava uvjetima poziva.

Temeljem Javnog poziva za podnošenje prijava za dodjelu potpora poljoprivredi gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina odobrio je sredstva dvama prijaviteljima. OPG Miljenko Manestar i Kuće kamene d.o.o. primit će nepovratne potpore iz programa Razvoj poljoprivrede za mjeru Nabava poljoprivredne mehanizacije i opreme u vrijednosti nešto više od 12 tisuća kuna. Iz Programa potpora razvoju ribarstva sredstva su odobrena Ribarskom obrtu Bruno Suden, Obrtu za ribolov Arbun vlasnika Darija Grubišića, ribaru Željku Vukiću te obrtu Lulu vlasnika Vedrana Gregovića koji su se prijavili na mjeru Sufinanciranje investicija u ribarska plovila, opremu i alate, a vrijednost dodijeljenih potpora iznosi gotovo 29 tisuća kuna. Prijaviteljima će se potpore isplaćivati tek po predočenju dokazne dokumentacije (račun i dokaz o plaćanju) koja se mora dostaviti najkasnije do 17. rujna. 

Ugovore od dodjeli bespovratnih sredstava za poticanje poljoprivrede i ribarstva svečano je uručila zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić. Zamjenica Matošić istaknula je kako je veliki trud uložen u promociju mjera, kako za poticanje poduzetništva tako i za ribarstvo i poljoprivredu te da ju iznimno veseli što su po prvi put te mjere, kada se govori o poljoprivredi, i iskorištene s obzirom da prošle godine nije pristigla niti jedna prijava iz područja poljoprivrede. Svima je čestitala i zaželjela mnogo uspjeha u daljnjem radu te apelirala da i dalje prate projekte i mjere Grada Crikvenice te koriste mogućnosti koje im Grad Crikvenica pruža.

Komentirajte prvi

New Report

Close