Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, karantena za najbliže kontakte

Autor: Poslovni.hr , 25. veljača 2020. u 12:40
Infektivna bolnica Fran Mihaljević u Zagrebu, Foto: Robert Anić / Pixsell

– Ne ovisi sve samo o nama, već i o virusu, no predvidjeti smo sve moguće scenarije”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš i dodao kako je o lokacijama za karantenu već odlučeno.

– Utvrđeno je da imamo prvog pacijenta s koronavirusom – rekao je premijer Plenković i dodao da se radi o mladiću koji je u Zagrebu.

Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice stožera za koronavirus.

Virus i u Austriji

Zamjenik iranskog ministra zdravstva pozitivan na koronavirus, a prva dva slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su i u Austriji.

Kazao je kako je pacijent u dobrom stanju.

– Danas u 11.50 dobili smo rezultate testiranja od 19. do 21. ovog mjeseca boravio u Milanu, pokazuje znakove blaže bolesti i nadamo se da će tako i ostati, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Jedna osoba u Rijeci ima simptome koronavirusa

Ravnatelj bolnice u Rijeci izjavio je kako jedan od radnika koji su se vratili iz Italije ima simptome koronavirusa, ali će se rezultati testiranja znati popodne.

– Fokusirat ćemo se na kontakte koje je ostvario”, rekao je ministar.

Nacionalni stožer počinje svoj rad, rekao je potom ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

– Mislim da je dobro da smo na vrijeme digli razinu pripravnosti, bili angažirani – poručio je premijer Plenković za kraj. Rekao je kako od svih očekuje maksimalni angažman.

Koronavirus u Hrvatskoj - prvi slučaj zabilježen u Zagrebu
Pogledajte galeriju 1 od 4
Plenković izvjestio o prvom slučaju koronavirusa u Hrvatskoj

Za najbliže kontakte organizirat će karantenu. “Nadam se da ćemo na ugrozu reagirati poput Njemačke ili Francuske u kojima su epidemiju uspjeli staviti pod kontrolu, no nije moguće izbjeći sve druge scenarije. Ne ovisi sve samo o nama, već i o virusu, no predvidjeti smo sve moguće scenarije”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš i dodao kako je o lokacijama za karantenu već odlučeno, no za sad nema potrebe iznositi te podatke u javnost.

Komentirajte prvi

New Report

Close