Na ovoj karti u realnom vremenu pratite širenje koronavirusa

Autor: Poslovni.hr , 28. siječanj 2020. u 13:35
Foto: screenshot

U Kini je zabilježeno 4.409 slučajeva, Hong Kongu osam, na Tajlandu također osam, Australiji pet, kao i u SAD-u.

Sveučilište Johns Hopkins napravilo je stranicu putem koje možete pratiti širenje koronavirusa te koliko je osoba zaraženo, izliječeno i umrlo od virusa.

Širenje epidemije koronavirusa se ubrzalo, a virus je došao i u Europu. Zabilježena su dva slučaja u Francuskoj, a danas je objavljeno kako je jedna osoba zaražena i u Njemačkoj – pacijent se zarazio nakon kontakta s kolegicom iz Kine, priopćio je u utorak bavarski Zemaljski ured za zdravstvo. Interaktivnu kartu možete pratiti na ovom linku.

U Kini je oko 16 gradova stavljeno pod karantenu; u gradu Wuhanu odakle je epidemija i krenula (vjeruje se zbog konzumacije zmije), potpuno je obustavljen javni promet, a stanovnicima tog grada savjetovano je da ne napuštaju domove.

Sveučilište Johns Hopkins napravilo je interaktivnu kartu putem koje možete pratiti širenje koronavirusa, broj trenutno oboljelih, zaraženih i umrlih od izlaganja virusu.

Na interaktivnoj karti se navodi kako su trenutačno potvrđena 4.474 slučaja zaraženih korona virusom. Očekivano, najviše zaraženih je u Kini i to u pokrajini Hubei odakle je i virus krenuo – njih 2.714.

Wuhan je glavni grad navedene pokrajine, a vjeruje se da je virus krenuo sa tržnice gdje se između ostalog prodaju i divlje životinje. Od zaraze virusom umrlo je 107 osoba, a oporavilo se njih 63.

U Kini je zabilježeno 4.409 slučajeva, Hong Kongu osam, na Tajlandu također osam, Australiji pet, kao i u SAD-u.

Komentari (2)
Pogledajte sve

koja glupost.. dajte sad za gripu to isto napravite.. kakav fejk njuz

dobar dash

New Report

Close