Poslušajte znanstvenika: “Izolacija je neizbježna!”

Autor: Poslovni.hr , 25. ožujak 2020. u 14:04
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Znanstvenik Ivan Đikić gostovao je, putem Skypea u emisiji N1 studio uživo.

“Najvažnije je spriječiti širenje virusa, izolacija je neizbježna, kao i održavanje higijene. Ako se toga budemo pridržavali, vidjet ćemo kako uspjeh može biti značajniji nego u nekim zemljama”, rekao je Đikić.

“Ne postoji efikasan lijek, ne postoji cjepivo protiv ovog virusa, jedino što je preostalo je pravodobna epidemiološka obrana. Ako izoliramo širitelje virusa, broj oboljelih će se smanjiti, oslobodit će se zdravstveni sustav ogromnim brojem ljudi, i time ćemo smanjiti i smrtnost”, rekao je Đikić za N1.

“Iako se ovakve mjere mnogima čine prerigoroznima, njima možemo obuzdati pandemiju i smanjiti smrtnost ljudi”, dodao je znanstvenik.

“Tisuće znanstvenika u svijetu pokušava napraviti cjepivo, ali s najoptimističnijim predviđanjima, potrebno je 12 do 18 mjeseci do sigurnog cjepiva”, kazao je Đikić.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ja ovom Nostradamusu ništa ne vjerujem.On je General poslije bitke.Kao pčela koja puno zuji malo meda daje.Sory znanstveniče do sada si fulao ceo fudbal.YTEL N1 Za visoke domete, sve do vasione.🤢😰

jel to onaj koji se nedavno naslikavo u Austriji u punoj dvorani?

New Report

Close