Porezna i carina opet zajedno u akciji, naveli i koje će tri djelatnosti biti posebno na udaru

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2019. u 13:15
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U razdoblju od 11. do 17. travnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.

"U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji sa Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze", najavili su.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost:

1. restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane,

2. taksi službe,

3. trgovine na malo na štandovima i tržnicama.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u periodu od 11.  do 17. travnja 2019. godine.

"Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu", naveli su u najavi nadzora.

Komentirajte prvi

New Report

Close