Policija pretražuje i stan u strogom centru: Sumnja se da ga je ravnatelj HRT-a Bačić dobio kao mito

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. lipanj 2021. u 12:28
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U novoj antikorupcijskoj akciji, koju od srijede ujutro provode policija i Uskok, priveden je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, čiji dom na Tuškancu pretražuju istražitelji. Bačić je nešto prije 12 izveden iz kuće i priveden na ispitivanje u Uskok. U trećem kraku akcije uhićena je i Ana Stavljenić Rukavina, bliska suradnica preminulog Bandića.

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić uhićen je u srijedu u novoj antikorupcijskoj akciji zbog sumnje da je trgovao utjecajem u zamjenu za stan u Radićevoj ulici u centru Zagreba koji mu je kao mito dao također u srijedu uhićeni poduzetnik Milan Lončarić, pišu mediji.

Mediji preciziraju da je u tijeku policijski pretres stana u Radićevoj ulici čiji je uknjiženi vlasnik Milan Lončarić za kojeg je Bačić pogodovao u projektu Vrtovi svjetla.

Riječ je o kompleksu stanova na mjestu nekadašnje Tvornice električnih žarulja (TEŽ) u zagrebačkom naselju Sigečica, a čiji je investitor tvrtka “Moja težnja” u vlasništvu Lončarića, nekadašnji vlasnik TEŽ-a.

Mediji: Bačić nosio Lončarićev novac Bandiću

Prema pisanju medija, Bačić je navodno posredovao između Lončarića i pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića radi legalizacije projekt Vrtovi svjetla, a povezani su i zbog legalizacije stana u Radićevoj ulici. Uz to, mediji pišu da je Bačić osobno donosio novac Bandiću u njegov ured u zagrebačku Gradsku upravu.

Iako se policija i Uskok još nisu službeno oglasili o akciji, neslužbeno se doznaje da je Bačić osumnjičen za trgovanje utjecajem, a Lončarić za davanje mita.

Aktualni zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je u srijedu da je u antikorupcijskoj akciji uhićeno dvoje zaposlenika Gradske uprave – pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i Bandićev nekadašnji osobni vozač Zdravko Krajina.

Među uhićenima su, pišu mediji, i Bandićev vozač Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić te Denis Mohenski, zagrebački poduzetnik poznat pod nadimkom „Kralj Adventa“. Tomašević o njihovim uhićenjima ima samo neslužbene informacije iz medija.

Među uhićenima navodno i Ana Stavljenić Rukavina

U trećem kraku akcije, ističu mediji, uhićena je i Ana Stavljenić Rukavina, bliska suradnica preminulog Bandića koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Prema pisanju Indexa, Stavljenić Rukavina je uhićena zbog zlouporabe položaja i ovlasti vezano za bolnicu Srebrnjak.

Ured gradonačelnika Zagreba u srijedu je izvijestio kako su jutros u 6 sati službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta počeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te kako će se i dalje zalagati za transparentnost rada Gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava, stoji u kratkom priopćenju.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Komentirajte prvi

New Report

Close