FOTO: Velike akcije policije i USKOK-a u Zagrebu, uhićeni su ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, Bandićevi vozači, ‘Kralj Adventa‘…

Autor: Poslovni.hr , 30. lipanj 2021. u 09:33
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U tijeku je nova velika akcija policije i USKOK-a. Policija je rano jutros pod rukovođenjem USKOK-a “pokucala” na vrata više osoba na području Zagreba.

Više osoba uhićeno je u najnovijoj uskočko-policijskoj akciji, a  sumnjiče se za djela s područja gospodarskog kriminaliteta. Kako se neslužbeno doznaje, među za sada uhićenima je i Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a, piše Večernji list.

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Prema neslužbenim informacijama, uhićen je zbog sumnji na korupciju,  odnosno zbog nekog ugovora koji je u ime HRT-a potpisao s Tvornicom žarulja. Kao i  uvijek u ovakvim situacijama, kada je policija Bačiću i ostalim osumnjičenicima pokucala na vrata, počela je s pretragama i izuzimanjem dokumentacije te laptopa i mobitela. Tijekom dana svi oni će vjerojatno biti odvedeni na ispitivanja u USKOK, a  vjerojatno je riječ o akciji koja je trajala neko duže vrijeme, odnosno u kojoj su istražitelji vjerojatno osumnjičenike duže vrijeme tajno pratili i prisluškivali.

Vijenac 2. Pretres kuće glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića na Tuškancu zbog sumnje u korupciju. Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Jutarnji list piše da su među uhićenima su i Bandićevi vozač Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, nekadašnja šefica stručne službe gradonačelnika Andreja ŠulentićJelena Čeklić bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup, te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom ‘Kralj Adventa’ koji je zahvaljujući pokojnom gradonačelniku raspolagao velikim brojem adventskih kućica.

24 sata pišu da slučaj  uhićenja ravnatelja HRT-a nema veze s uhićenjima u Gradu Zagrebu, već se radi o drugoj akciji USKOK-a, ali se odvija u isto vrijeme.

Iz Grada su se oglasili o akciji policije i USKOK-a:

“Jutros u 6:00 su službenici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli izvide u službenim prostorijama Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kratko je poručio da nova Gradska uprava u potpunosti podržava neovisan rad državnih institucija te da će se i dalje zalagati za trasparentnost rada gradske uprave, svih gradskih ureda, poduzeća, ustanova i povezanih društava”, priopćili su iz Grada Zagreba.

Komentirajte prvi

New Report

Close