Otac učenika zagrebačke škole ima koronavirus

Autor: Poslovni.hr , 13. ožujak 2020. u 09:00
Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Škola je poduzela sve potrebne radnje te obavijestila nadležne institucije.

Zagrebačka Osnovna škola Bartola Kašića na svojim je internetskim stranicama obavijestila roditelje da je otac jednog njihovog učenika pozitivan na koronavirus te da je zbog toga hospitaliziran, piše Večernji list.

Učenik je u samoizolaciji, nema simptoma bolesti, no bit će testiran. Izvijestili su i kako se nastava i dalje održava prema uobičajenom rasporedu dok se ne dobije drugačiji naputak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

– Škola je poduzela sve potrebne radnje te obavijestila nadležne institucije prema čijim uputama i postupamo. Uputa Epidemiološkog zavoda je da i dalje provodimo sve propisane mjere, da učenike uputimo na držanje razmaka u međusobnoj komunikaciji bez fizičkog kontakta (rukovanje, grljenje), pranje ruku prema uputama koje se nalaze kod svakog umivaonika i što češće provjetravanje prostora. Uputa za roditelje, učenike, djelatnike je pratiti informacije koje se mogu dobiti službenim kanalima preko HZJZ i nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite – objavila je ravnateljica škole.

Komentirajte prvi

New Report

Close