Održivost je budućnost kojoj trebamo težiti

Autor: Laurentiu-Florin Dimitriu , 15. prosinac 2022. u 22:00
Laurentiu-Florin Dimitriu/PD

Laurentiu-Florin Dimitriu, generalni direktor Nestléa za Hrvatsku, Sloveniju i BiH.

Optimistično gledamo prema 2023. te, iako je iza nas dinamičan period, nastavljamo slijediti dugoročnu strategiju s fokusom na održivost, digitalizaciju i inovacije.

Održivost je u srži poslovanja kompanije Nestlé, stoga smo se obvezali na nultu stopu utjecaja na okoliš do 2050., a svi naši proizvodi prolaze kroz transformaciju kako bismo tu obvezu i ispunili. Dokaz tome su i novi proizvodi GARDEN GOURMET linije, bazirani na namirnicama od 100 posto biljnog porijekla s razvijenom distribucijom u maloprodaji i HoReCa kanalu u sve tri zemlje Adriatic North regije – Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni i Hercegovini.

2050.

godine Nestlé namjerava ostvariti nultu stopu utjecaja na okoliš

Ponosni smo i na inovativna rješenja i transformaciju ambalaže proizvoda, a od prošle se godine na policama hrvatskih trgovina nalaze omiljeni SMARTIES dražeji u potpuno reciklabilnim pakiranjima. Naš put do nulte stope utjecaja na okoliš uključuje i različite inicijative u okviru kojih educiramo građane i potičemo na uključivost i okretanje prema održivom i zdravijem načinu života.

U Hrvatskoj smo u 11 godina trajanja kampanje Vrtim Zdravi Film dosegli gotovo 70.000 djece educirajući ih o pravilnoj prehrani i važnosti tjelesne aktivnosti, a edukativnom kampanjom #BirajZeleno potičemo građane na zajedničko djelovanje i poduzimanje aktivnih koraka u očuvanju okoliša i smanjenju otpada od hrane. U BiH kroz inicijativu Čista umjetnost educiramo osnovnoškolce o očuvanju zelenih površina, pametnom zbrinjavanju otpada i ponovnoj upotrebi materijala.

Ove godine očistili su više od 100 lokacija i od prikupljenog otpada izradili inspirativna umjetnička djela, a što su prepoznala i resorna ministarstva pruživši nam podršku u realizaciji projekta. Ponosni na dosadašnje aktivnosti, nastavljamo predano raditi na ostvarenju cilja nulte stope emisije stakleničkih plinova i transformaciji asortimana pružajući potrošačima proizvode vrhunske kvalitete s poboljšanim nutritivnim vrijednostima koji pridonose ljudskom zdravlju i dobrobiti planeta.

Komentirajte prvi

New Report

Close