‘Idu nove mjere, najstrože do sada, vrijedit će do Božića’

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2020. u 13:39
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Među županijama s najtežom situacijom je Varaždinska, koja je među najgorima u Europi po incidenciji koronavirusa na 100.000 stanovnika. U toj županiji tijekom vikenda su pooštrene mjere.

Premijer Andrej Plenković danas je održao videosastanak sa županima o epidemiološkoj situaciji u pojedinim županijama. Sastanku je prisustvovao i čelnik nacionalnog stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović, a razgovaralo se o pooštravanju mjera.

Nakon sastanka medijima se obratio ministar Božinović.

Od župana smo čuli kakvo je aktualno stanje. Do sutra Stožer će predložiti novi set mjera i taj set mjera bi trebao vrijediti do Božića. I bit će puno stroži od mjera koje su sad na snazi – rekao je Božinović.

“To su mjere koje su usmjerene na pojedine segmente gospodarstva, prije svega ugostiteljstva. Zatim, druge resore, nešto manje kultura, moramo vidjeti dijelove školstva”, kazao je Božinović.

“Treba pronaći balans koji smo tražili svo ovo vrijeme”, naveo je.

“Ovaj virus se ponaša tako da kad doneseš najrestriktivnije mjere, čim one popuste on se ponovo razmaše”, kazao je.

“Nije poanta odmah bila ići u najstrože mjere nego one koje se donose, da se postupno zaoštravaju. Ovo će biti najjače mjere u ovom valu”, kazao je.

“Vidjet ćemo što će biti odluka. Ići će na nacionalnoj mjeri”, rekao je.

“Pripremit ćemo jedan draft za vladu i za župane, vidjet ćemo njihove reakcije. Donijet ćemo odluku koja će stupiti na snagu vjerojatno krajem ovog tjedna”, kazao je Božinović.

“Policijski sat nikad nije bio opcija. Što se tiče lockdowna, onaj klasični kao u prvom valu sigurno ne”, rekao je Božinović. Dodao je da se nastavljaju policijske akcije po ilegalnim klubovima.

Među županijama s najtežom situacijom je Varaždinska, koja je među najgorima u Europi po incidenciji koronavirusa na 100.000 stanovnika. U toj županiji tijekom vikenda su pooštrene mjere.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close