Novinar iz Njemačke: Zbog eura prvi put mogu usporediti cijene pa su iznenađeni

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2023. u 09:55
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Za ono što se u Njemačkoj plati 100 eura u Švicarskoj se mora platiti 160 eura, a u Hrvatskoj to isto košta 83,2”, zaključio je.

Srećko Matić bio je gost Newsrooma na N1 u kojem je između ostalog komentirao kako na cijene na Hrvatskoj obali gledaju Nijemci.

“Mnogi Nijemci vole Hrvatsku i jedna im je od dražih destinacija. Ali oni su i osjetljivi na cijene. Tematiziraju se cijene na hrvatskoj obali u najvećim njemačkom i austrijskim tabloidima. Cijene su dosta izvađene iz konteksta. Primjerice jedan tabloid govori o cijeni parkinga u Dubrovniku od 40 eura da bi na kraju napisali da se radi o cijeni dnevnog parkinga. Bild Zeitung govori o cijeni obilaska dubrovačkih zidina za 35 eura gdje kažu da se za tu cijenu mogu kupiti tri sendviča i tri soka na munchenskom aerodromu. Zatim kažu da turisti biraju hoće li obilaziti povijesne zidine ili kupiti tri sendviča i tri soka. Hrvatska je ušla u eurozonu i mnogi sad prvi put mogu usporediti cijene pa su iznenađeni. To su sve stvari koje su uobičajene. No, u nekim zemljama je inflacija veća nego u Hrvatskoj. Za ono što se u Njemačkoj plati 100 eura u Švicarskoj se mora platiti 160 eura, a u Hrvatskoj to isto košta 83,2”, zaključio je.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Debilu šizofrenični

Saće neki kreten meni otkrivati toplu vodu? Idi završi vrši faks debilu jedan…

Nabijem vas sve na kiki

New Report

Close