Nova aplikacija namijenjena građanima Zagreba, evo o čemu je riječ

Autor: Poslovni.hr , 15. lipanj 2022. u 08:47
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Za njezino korištenje nije potrebna prethodna registracija

Koliko je puta otpad odvezen s kućnog praga, kad je konkretna ulica ponovno na rasporedu, koliko je bilo posjeta reciklažnom dvorištu…

Personalizirani podaci o svakom korisniku zagrebačke Čistoće dostupni su na online aplikaciji Moj otpad kojoj se može pristupiti s računala ili mobitela, javlja Večernji list.

Za njezino korištenje nije potrebna prethodna registracija, ali zato treba unijeti šifru obveznika plaćanja (odnosno sistemski broj obveznika) te onu obračunskog mjesta (odnosno sistemski broj objekta). Obje se informacije nalaze na jedinstvenoj Holdingovoj uplatnici.

Osim osobnih podataka, ‘aplikacija je opremljena’ i kalendarom odvoza za 2022. godinu, što je korisno za one koji se ne mogu sjetiti kojim danom djelatnici Čistoće dolaze u njihov kvart po komunalni ili odvojeni otpad. Kalendar se može isprintati i staviti na vidljivo mjesto poput stubišta ili spremišta za otpad i tako biti podsjetnik na dane kada se odvozi miješani komunalni otpad, a kada biootpad, papir te plastika i metal. Moj otpad dostupan je na stranici Čistoće (www.cistoca.hr), a pristupiti se može i direktno na adresi mojotpad.cistoca.hr.

Za Android i iOS operativni sustav dostupna je i mobilna aplikacija Čistoće Razvrstaj MojZG koja je namijenjena svim stanovnicima i posjetiteljima Zagreba.

Na njoj se nalazi jednostavan pregled odvoza otpada po odabranoj adresi, pretraživanje otpada kao i upute kako pravilno razvrstati otpad. Osim toga, aplikacija sadrži i popis te interaktivnu kartu svih reciklažnih dvorišta i zelenih otoka u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close