Zarađuju milijune, a ne žele pristati na smanjivanje plaće

Autor: Poslovni.hr , 26. ožujak 2020. u 08:41
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Pokazali su tako da žive u svom svijetu milijuna, da nemaju realnu sliku hrvatske zbilje.

U vrijeme dok je svima jasno da se nogometna lopta neće tako brzo kotrljati travnjacima HNL-a sasvim je logično da i klubovi moraju misliti na tešku budućnost koja slijedi, pa je tako i Dinamo, sljedeći NK Osijek, ali i divove poput Bayerna, odlučio skresati (pre)bogate ugovore svojim nogometašima i svim zaposlenicima, piše Večernji list. I to po načelu pravednosti i morala.

Tako su u Maksimirskoj 128 odlučili ne dirati plaće onih koji zarađuju ispod 7500 kuna mjesečno, dok su svima ostalima taj ‘višak’ odlučili smanjiti na trećinu, dok bi drugu trećinu dobili kad natjecanje nakon nekog vremena krene.  A bez one posljednje trećine bi nažalost ostali, što je u ovim teškim vremenima sasvim logična klupska odluka. Cijela radna zajednica, B momčad i nogometna škola odmah su takvu ideju prihvatili, no ne i igrači te stožer prve momčadi. Jer eto, igračima Dinama koji godišnje redom zarađuju po milijun, dva, tri, pa čak i pet milijuna kuna poput kapetana Arijana Ademija, ta se ideja nije nimalo svidjela.

Nemoralno, sramotno, neodgovorno, sebično!

Pokazali su tako da žive u svom svijetu milijuna, da nemaju realnu sliku hrvatske zbilje, u kojoj radnice na blagajnama ovih dana riskiraju koronavirus radeći za 3500 kuna mjesečno, u kojoj radnici na traci dobivaju 3500 kuna mjesečno, u kojoj učitelji, vatrogasci, policajci rade za sramotnih 5-6 tisuća kuna. Ali oni, preplaćeni nogometaši, to nažalost ne shvaćaju, te do zadnje kune traže milijune koji su im obećani ugovorima. Naravno, pravno su u pravu, ali moralno sigurno nisu, piše Večernji list.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close