Našim tvrtkama i inovatorima šansa za financiranje iz fonda Islamske banke

Autor: Sergej Novosel Vučković , 20. kolovoz 2019. u 15:38
I znanstvenici se mogu prijaviti na sudjelovanje u natječaju/Goran Stanzl/PIXSELL

Transformers Roadshow je natječaj kojim IsDB potiče one s rješenjima za čistu energiju, sigurnost hrane…

Ideje i projekti poduzetnika, inovatora, ali i znanstvenika iz Hrvatske mogu se u regiju i svijet probiti i zahvaljujući podršci Islamske razvojne banke (IsDB).

Ova saudijska financijska institucija, naime, ujesen u zemljama jugoistočne Europe priređuje natječaj u inovacijama, nazvan Transformers Roadshow, namijenjen prepoznavanju inovatora, znanstvenika i tvrtki koje svojim zamislima mogu pridonijeti nekom od ciljeva održivog razvoja UN-a i povezati ih s onima koji mogu prenijeti znanje i podršku, dakle i konkretnu financijsku, i pružiti im nove poslovne opcije i strateške savjete.

Transformers Roadshow je, inače, platforma za podršku inovatorima i poduzetnicima globalno, preko koje oni mogu računati na čak pola milijarde dolara iz Fonda za inovacije i tehnologiju. IsDB je najveći vlasnik sarajevskoga Bosna Bank Internationala (BBI) posredstvom kojeg će natječaj i provoditi u regiji JIE kojoj pripada i Hrvatska.

 

15 najboljih

projekata predstavit će se u Sarajevu 28. rujna, a 3 najkvalitetnija novčano se nagrađuju

"Natječajem se traže i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama u izgradnji prosperitetnije i zdravije budućnosti. Oni koji se misle prijaviti, mogu to učiniti online do 10. rujna na IsDB-ovoj platformi Engage", navodi se u obavijesti o natječaju Transformers Roadshow. 

Vrednuju se ideje vezane uz razvoj proizvoda, usluge ili sustava, a koje mogu riješiti neki od globalnih UN-ovih izazova, od sigurnosti hrane, poboljšanja zdravlja, kvalitete obrazovanja, čiste vode, pristupačne i čiste energije… Nije nevažno da prijavljene ideje moraju biti i znanstveno valjane i primjenjive s postojećim tehnologijama, te da imaju potencijal povećanja učinkovitosti i komercijalizacije.

U finale ulazi 15 najboljih, njihovo predstavljanje je u Sarajevu 28. rujna, u sklopu halal sajma SHF. Povjerenstvo stručnjaka iz svijeta tri najkvalitetnije ideje, tj. projekta nakon 'pitchanja' honorirat će s po 3000 dolara. Pored toga, autori – inovatori, znanstvenici ili poduzetnici, imaju šansu predstaviti ih u Senegalu na svjetskom natjecanju inovacija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close