Na još jedno atraktivno područje Hrvatske vraćaju se stranci i domaći – očekuju rekordnu turističku sezonu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. srpanj 2022. u 11:00
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

U Hrvatskoj osim mora i Jadrana, sve više i druga područja osjećaju povratak turista na velika vrata.

U Gorskom kotaru očekuju da će ova turistička sezona biti rekordna, na što ukazuju najnoviji podaci o dolascima i noćenjima turista.

U prvih šest mjeseci ove godine u Gorskom kotaru boravilo je 18.246 turista, s ostvarenih 45.677 noćenja, što je 7,8 posto više turista i 13,8 posto više noćenja u odnosu isto razdoblje u rekordnoj 2019., podaci su koje iznosi Turistička zajednica Gorskog kotara.

U odnosu na lani, u Gorskom kotaru je u prvoj polovici godine bilo 13,6 posto više turista i 17,1 posto više noćenja.

Direktor TZ-a Gorskog kotara Petar Hrg ocjenjuje da podaci ukazuju na “jasan trend rasta i iznimno stabilnu turističku krvnu sliku destinacije”, ističući da su premašeni rezultati ostvareni prije pandemije covida -19.

Uz domaće goste vraćaju se i strani, a pravi učinci provedenih kampanja moći sagledati tek potkraj ljeta, kaže on.

Najavljuje nove kampanje u sezoni, namijenjene domaćim i stranim posjetiteljima.

“S novim vizualnim identitetom, snažnijim pristupom prema domaćem i stranim tržištima te promišljenim strateškim aktivnostima, možemo najaviti da će ovogodišnja turistička sezona u Gorskom kotaru biti rekordna,” kaže Hrg.

Iz Turističke zajednice Gorskog kotara još podsjećaju da je realiziran projekt postavljanja smeđe signalizacije na autocesti Rijeka – Zagreb.

“Novopostavljenom smeđom signalizacijom ojačat će se turistička prepoznatljivost regije i njezinih atrakcija na prometnici koja dnevno broji gotovo 16 tisuća vozila, a taj se broj u ljetnim mjeseci gotovo udvostruči,” istaknuo je Hrg.

Smeđa signalizacija je namijenjena obavještavanju sudionika u prometu o kulturnim, povijesnim, prirodnim i turističkim znamenitostima te ostalim objektima i sadržajima u naselju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Prepisano….

New Report

Close