Na bankomatu utipkala iznos od 2000 kuna, pa napravila kobnu grešku

Autor: Poslovni.hr , 30. travanj 2021. u 10:39
foto: pixabay

Priča ide ovako: jedna je gospođa došla na bankomat, stavila karticu i utipkala iznos od 2000 kuna.

Ženi (40) uskoro počinje suđenje zbog neobičnog kaznenog djela kojeg je, prema optužnici, počinila u siječnju ove godine u Virovitici, piše Danica.hr

Priča ide ovako: jedna je gospođa došla na bankomat, stavila karticu i utipkala iznos od 2000 kuna. No, kako bankomat nakon toga dulje vrijeme nije reagirao, gospođa je uzela karticu i otišla.

Tamo je slučajno prolazila 40-godišnjakinja i primijetila da je bankomat ipak izbacio 2000 kuna. Odlučila ih je uzeti i zbrisati.

No, gospođa je vrlo brzo dobila obavijest banke da joj je na bankomatu isplaćen iznos od 2000 kuna. Kad je odlučila provjeriti što se dogodilo, shvatila je da je okradena.

Kradljivicu su otkrili vrlo brzo, vjerojatno uz pomoć snimke nadzorne kamere.

“Okrivljenu 40-godišnjakinju se tereti da je 19. siječnja u Virovitici, nakon što je druga žena namjeravala podići 2000 kuna, koji joj bankomat nije odmah isplatio već nakon što se udaljila, taj novac uzela s bankomata i zadržala za sebe.

Tereti je se da si je time pribavila nepripadnu imovinsku korist u iznosu od dvije tisuće kuna na štetu druge osobe”, navodi se u optužnici virovitičkog državnog odvjetništva.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ok, ukrala je tuđe novce i sad čeka sud. Sve ok i sve normalno. Šta je trebala nagradu dobiti za krađu?

Trebala je uzeti samo do 1000 kuna se ne smatra krađom.

kod nekih banaka izađe prvo papirić potvrda a malo kasnije lova, mislim da je to pogrešno jer ako si malo stariji i još okupiran u mislima nekim problemima lako se desi da mahinalno pokupiš potvrdu i odeš, nakon par sekundi pijuče bankomat i izbaci lovu a ti ga nečuješ jer si već otišao – istina on uvuče lovu nazad i kasnije poništi transakciju tako da se ova mlađa gospođa tu našla baš u tom trenutku dok automat nije uvukao nazad lovu ili – je čekala takvu priliku? ona je možda rijetka a možda i nije – to znaju majstori koji rade sa tim uređajima

Da ukrade 10, 15 milja, ko Kirin onda nema beda. Ovak je snime i za 2 soma si napravi paradu.

New Report

Close