FOTO: Na 10 kilometara najprometnijih zagrebačkih avenija postavit će se 100 kamera, objavljene i lokacije

Autor: Poslovni.hr , 22. listopad 2019. u 09:35
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Grad Zagreb raspisuje 7,8 milijuna kuna “težak” natječaj za opremanje centra za nadzor prometa, a prva faza uključuje i nabavu aparature koja će snimati sa semafora u Zagrebačkoj i Holjevčevoj.

Na sve semafore na dvjema gradskim avenijama koje svakog jutra i poslijepodneva, kada ljudi idu na posao i vraćaju se doma, “progutaju” iznimno velik broj vozila, postavit će se nove kamere. Točnije, snimat će na Zagrebačkoj od Marohnićeve u Cvjetnom naselju do Svilkovića u Savskoj Opatovini te na Aveniji Većeslava Holjevca od Velikopoljske do Ulice SR Njemačke, a na 10 kilometara tih cesta postavit će se čak 100 kamera, piše Večernji list. 

Dio je to šireg projekta, odnosno prve faze opremanja centra za nadzor prometa (CNP), odakle će se pratiti situacija na cestama metropole i s jednog mjesta upravljati dionicama na kojima se obično stvaraju gužve. Pripremili su već u Gradu dokumentaciju za natječaj koji raspisuju uskoro, a vrijednost mu je 7,8 milijuna kuna.

Postavljat će se četiri vrste kamera: PTZ, fiksna za opći nadzor, fiksna analitička prometna videokamera te detekcijska videokamera, a najviše na križanju Holjevčeve s ulicom Buzinski Krči, kod Supernove, njih čak 15.

Avenija Većeslava Holjevca, na raskrižju s:

– Ulicom SR Njemačke – 13 kamera (1 PTZ, 2 fiksne za opći nadzor, 6 fiksnih analitičkih prometnih kamera, 4 detekcijske videokamere)

– Ulicom Buzinski Krči – 15 (od čega čak 7 detekcijskih videokamera)

– čvorom Buzin

– 10 – Ulicom mladosti – 13

– Ulicom Bani – 9

– Jeffersonovom – 7

– Velikopoljskom ulicom – 11

Zagrebačka avenija, na raskrižju s:

– Marohnićevom – 4 (1 PTZ, 1 fiksna za opći nadzor, 2 fiksne analitičke prometne kamere)

– Nehajskom ulicom – 4

– Hrgovićima – 2

– Rudeškom cestom – 2

– Zagrebačkom cestom

– 8 (najviše će biti fiksnih analitičkih prometnih kamera, čak 4)

– Ulicom Slavenskog – 2

Komentari (1)
Pogledajte sve

kakva je kvaliteta prometnica nije mi jasno čemu sve to ?!

New Report

Close