Milanović odbio primiti direktora Gazproma, Rusi iznenađeni

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2013. u 09:23
Predsjednik Republike Ivo Josipovic, primio je izaslanstvo Upravnog odbora tvrtke ''Gazprom''. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Nagađa se da je Milanović možda smatrao kako Miller u protokolarnom smislu nije adekvatan sugovornik.

Ruski energetski div Gazprom spreman je za strateško partnerstvo s Hrvatskom na području energetike, koje uključuje izgradnju kraka plinovoda Južni tok prema Hrvatskoj, povećava isporuka i nude povoljnije cijene plina za hrvatsko gospodarstvo i građane, izjavio je u četvrtak u Zagrebu direktor Gazproma Aleksej Miller.

>>  Imamo ugovor s Rusima! Kreću s plinovodom, a potom…

Čini se da će posjet ruskog izaslanstva ostati upamćen po neobjašnjivoj odluci hrvatskog premijera Zorana Milanovića, koji se odbio sastati s Millerom. Doduše, Gazpromova šefa primio je predsjednik Republike Ivo Josipović, ali na susretu s predstavnicima Vlade hrvatsko izaslanstvo predvodila je potpredsjednica Vlade Vesna Pusić, piše Večernji list.

U ruskoj delegaciji bili su neugodno iznenađeni time pa je inače vrlo konstruktivan dvodnevni susret hrvatskih državnih dužnosnika i čelnika najveće svjetske kompanije za proizvodnju plina i najveće ruske kompanije uopće završio u pomalo čudnom tonu, piše list. Mediji navode kako je Milanovićevo opravdanje da se 'Miller nije dovoljno rano najavio', a nagađa se i da je Milanović možda smatrao kako Miller u protokolarnom smislu nije adekvatan sugovornik.

Aleksej Miller politički spada među najmoćnije Ruse i jedan je od najbližih suradnika ruskog predsjednika Vladimira Putina. Kao šef Gazproma – koji je u državnom vlasništvu – posve sigurno ne bi došao u službeni posjet Hrvatskoj da za to nije imao podršku službene ruske politike. Utoliko, Miller je jučer u Zagrebu boravio i kao neslužbeni Putinov izaslanik, no na kraju nije imao priliku razgovarati s premijerom. Zašto su Rusi bili iznenađeni tom činjenicom, poprilično je jasno, zaključuje Večernjak.

Više pročitajte ovdje.

>> Miller: Što se nas tiče, Gazprom je potpuno otvoren za suradnju

Komentari (7)
Pogledajte sve

Bravo za premijera. Ovo je poput Titinog povijesnog NE Staljinu. Ovom hrabrom politickom odlukom ce se pisati nova povijest Hrvata.


Nije sigurno Milanović bio u Srbiji slučajno kada je dolazio Ruski Gazprom u Hrvatsku. Dakle, politički trade je napravljen.

Isto tako nije slučajno gđa. Clinton bila u regiji kada je dana oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču.

Balkan je šahovska ploča a zemlje su pijuni. Igrači su Rusija, SAD, EU….

A mi virimo iz šu.ka jednog od igrača i zato nikako da izađemo iz krize.

Nije sigurno Milanović bio u Srbiji slučajno kada je dolazio Ruski Gazprom u Hrvatsku. Dakle, politički trade je napravljen.

Isto tako nije slučajno gđa. Clinton bila u regiji kada je dana oslobađajuća presuda Gotovini i Markaču.

Balkan je šahovska ploča a zemlje su pijuni. Igrači su Rusija, SAD, EU….

MILANOVIĆEVO POVIJESNO NE :

http://www.index.hr/vijesti/clanak/milanovicevo-povijesno-ne/657785.aspx

DEUTSCHE WELLE : KUKURIKU KOALICIJI LETI PERJE :

http://www.index.hr/vijesti/clanak/deutsche-welle-u-hrvatskoj-kukuriku-koaliciji-leti-perje-/657766.aspx

New Report

Close