Martinčević i Koračević sutra pred HNS-ovim Sudom časti u Varaždinu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. veljača 2014. u 16:24
Zlatko Koračević; Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Glasnogovornik županijskog HNS-a Leonard Lorbek danas je izvijestio kako Martinčević pred Sud časti izlazi sutra u 9 sati, dok Koračević ima termin dva sata kasnije.

Sud časti HNS-ove varaždinske županijske organizacije sutra će odlučivati o sudbini, odnosno eventualnom isključenju iz stranke dvoje suspendiranih HNS-ovaca, saborske zastupnice i zamjenice varaždinskog gradonačelnika Natalije Martinčević te bivšeg čelnika HEP-a i nekadašnjeg zastupnika Zlatka Koračevića.

Glasnogovornik županijskog HNS-a Leonard Lorbek danas je izvijestio kako Martinčević pred Sud časti izlazi sutra u 9 sati, dok Koračević ima termin dva sata kasnije.

Službenu prijavu protiv njih dvoje Sudu časti podnio je HNS-ov potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, no u stranci nisu precizirali što prijava sadrži.

Lorbek pojašnjava kako će na sutrašnjoj sjednici, uz članove Suda časti, biti i prijavitelj Batinić te prijavljeni Martinčević i Koračević, svaki u svom terminu. Nakon što Sud sasluša obje strane donijet će odluku o čemu će pisanim putem obavijestiti središnjicu stranke u Zagrebu, kao i sve strane u procesu.

I Martinčević i Koračević, ukoliko će biti nezadovoljni odlukom, mogu se u roku od 15 dana žaliti Sudu časti na razini stranke. Odluka Suda časti je konačna.

U HNS-u napominju kako je Sud časti neovisan od bilo kojeg stranačkog tijela, pa tako i njegove odluke. Lorbek napominje da će se stranka službeno očitovati na odluku Suda časti nakon što ona postane službena, odnosno nakon što se dostavi svim stranama.

Natalija Martinčević i Zlatko Koračević su suspendirani na 30 dana odlukom predsjednice stranke Vesne Pusić 8. veljače, na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke u Osijeku. Pod suspenzijom su zbog kršenja Statuta, nanošenja štete stranci te postupanja suprotno odlukama viših tijela HNS-a.

U razdoblju dok traje suspenzija Martinčević i Koračević ne smiju javno istupati u javnosti u ime HNS-a niti su pozivani na sastanke stranačkih tijela.

Komentirajte prvi

New Report

Close