Markotić: Malo smo popustili, mislim da ćemo se morati početi pridržavati mjera

Autor: Poslovni.hr , 16. lipanj 2020. u 08:11
Foto: Bruno Konjevic/PIXSELL

Istaknula je da je realno očekivati da će biti slučajeva i dalje jer svugdje u našem okruženju, bližem i daljem, postoje slučajevi Covida-19.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” profesorica Alemka Markotić gostovala je u Temi dana HRT-a i kazala da je bitno da građani budu disciplinirani.

Istaknula je da je realno očekivati da će biti slučajeva i dalje jer svugdje u našem okruženju, bližem i daljem, postoje slučajevi Covida-19.

“Ono što je bitno je da naše stanovništvo bude i dalje onako odgovorno i disciplinirano kao što je bilo.

Malo smo popustili, ali i ta doza popuštanja je na neki način trebala ljudima, međutim mislim da ćemo se sada ponovno početi pridržavati toga ako želimo dobro i lijepo ljeto i odmor svima nama.

Ono što očekujemo je i da gosti, turisti koji dolaze budu disciplinirani, da ne dolaze ako su imali kontakte s oboljelima. Očekujemo i da ako su turisti već imali neke simptome bolesti, kada dođu u Hrvatsku, onda trebaju poštivati sva pravila: od distance do higijene i nekakvog načina ponašanja koje može onda spriječiti veći broj oboljelih”, kazala je Markotić.

O mogućem drugom valu širenja koronavirusa koji neki najavljuju za jesen, početak zime, Markotić kaže da to nitko stvarno ne zna točno reći.

“S obzirom na to da je virus i dalje u cirkulaciji i u Europi, broj zaraženih još uvijek raste te je prešao osam milijuna. U Južnoj Americi, Africi, Rusiji, Americi te još nekim državama broj slučajeva dijelom je još u porastu. Dok se cijeli svijet ne smiri, dok se ne stavi virus pod kontrolu, svi mi ostali možemo očekivati drugi val, pogotovo sa zimskim vremenom”, kazala je Markotić.

Komentirajte prvi

New Report

Close