Linić smanjuje sve minuse na tekućim računima građana?

Autor: Poslovni.hr , 19. veljača 2013. u 10:25
Slavko Linić (Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL)

To je samo jedna od izmjena koju bi mogao donijeti novi prijedlog Zakona o potrošačkom kreditiranju.

Umjesto minusa i do tri plaće, banke će ubuduće građanima moći odobravati skupe kredite na tekućim računima samo do iznosa mjesečne plaće, piše Jutarnji list.

To je samo jedna od izmjena koju bi mogao  donijeti novi prijedlog Zakona o potrošačkom kreditiranju i o kojem će ministri raspravljati na jednoj od idućih sjednica Vlade. Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, osim limitiranja minusa, mogu se očekivati i promjene definiranja kamatnih stopa.

Kako Jutarnji piše, ministar financija Slavko Linić odlučan je u namjeri da ograniči samovolju banaka, a zakonom želi propisati način izračuna kamatnih stopa. Kako postojeći Zakon o kreditnim institucijama nije na odgovarajući način definirao ovo područje, to je bankama ostavljalo prostor da same određuju visinu kamatnih stopa.

Komentari (8)
Pogledajte sve

Linić je smislio mali fiskalni pakt za građane!

Do sada, NAJBOLJI POTEZ ove VLADE !

Napokon treba blesanima koji neznaju raspolagsati novcem, ZABRANITI da se njime razbacuju . Kako inače objasniti pojedince koji su cijeli život u minusu ?

A građani g l u pi kao i inače, pa ne vide da im je ovo u korist, odmah na zadnje noge : NE DIRAJTE NAM MINUSE ! be da ci, a kad im dođe do grla, kad im banka uzme sve , onda molim lijepo pomozite…….G L U P A NI .I od mkoga traže pomoć ? OD VLADE !

Ako ti treba novac, dobit ćeš kredit, s kamatom 7-8 %, a ne 13 na minus !!!!

Glu pa ni koji se bune !

Koji blesavi naslov: Linić smanjuje minuse! Kao da će mi on platiti dio minusa. Naslov je trebao glasiti: Linić prisiljava ljude da vrate dugove u prekratkom roku!

Otklanjanjem posljedice a ignoriranjem uzroka neće se postići ama baš ništa.

New Report

Close