Kolinda Grabar Kitarović volontira na Baniji: Gradi kuću obitelji sa šestero djece

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2021. u 11:28
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Navodi da se Kolinda Grabar Kitarović raspitivala o potresu, obitelji, o cijelom kraju, o onome što im još treba.

Imanje obitelji Radošević u Novom Selištu nadomak Petrinje prošlog tjedna posjetila je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Razoran potres Radoševićima je uništio sve materijalne uspomene i vrijednosti, a uz stručnu i financijsku pomoć sagradit će im se nova betonska katnica. Gazda kuće, 36-godišnji Ivica, zbog pomoći bivše predsjednice ugledao je svjetlo na kraju tunela.

‘Kad me nazvao poznanik i rekao: ‘Ivice, znaš kaj? Sutra ti stiže Kolinda’, mislio sam da me zeza. Nisam odmah vjerovao iako se od prvog trenutka, kao i mnogi, angažirao da mi pomogne. A kad sam ju ugledao u dvorištu, ozario sam se. Ne samo ja, nego i cijela obitelj. Srce mi je lupalo sto na sat. Ipak je ona bivša predsjednica i taj njezin potez nije bio politički motiviran’, kaže Ivica za Jutarnji list.

Navodi da se Kolinda Grabar Kitarović raspitivala o potresu, obitelji, o cijelom kraju, o onome što im još treba.

‘Obećala se vratiti za tjedan, dva jer je došla u društvu stručnjaka koji su izmjerili teren i napravili skice te će mi sagraditi novu kuću na mjestu na kojem je bila stara’, kaže Radošević, ne skrivajući zadovoljstvo obećanim.

Obitelji je kuća bila zapaljena u ratu, a nakon godina propadanja obnovila ju je država.

‘Radovi su bili traljavi i bili smo sretni što imamo krov nad glavom, međutim nisam očekivao da kuća može ovako nestati u sekundi’, rekao je otac šestero djece. Na dan potresa bio je na radnom mjestu, na petrinjskom groblju, kao djelatnik Komunalca.

Jedan žitelj Novog Selišta kaže da se bivša predsjednica prilično dugo zadržala kod Ivice.

‘Dok je hodala blatnjavim dvorištem i razgovarala sa susjedovom djecom te se igrala s njihovim psom, koji ju očito podsjeća na njezinu udomljenu Kiku, nitko od nas nije ni pomislio da bi to bila baš ona. Imala je masku i bila je odjevena radnički, za teren’, kaže mještanin.

Bivša predsjednica dolazila je na Baniju i volontirati. Nosila je masku i zelenu kapu s hrvatskim grbom te provodila dane volontirajući u kuhinji prije nego što je opskrbu hranom preuzeo Pleter. Od nekih mještana doznaje se i da im je pružala riječi utjehe te je iz kombija iznosila velike kutije s namirnicama i odnosila ih na lokacije na kojima su bile potrebne.

‘Kolinda je bila samo maskirana volonterka koja se dobro zabundala zbog zime. Bila je poput svih nas, bezimena, bez samopromocije. Nosila je teće s hranom i teglila robu. Nije se zaustavljala’, kaže jedan volonter.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nije banija već banovina, provokatori novinarski

New Report

Close