Kreće utrka za novog šefa Podravke, evo tko su glavni kandidati

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2021. u 09:31
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Nije svejedno tko će naslijediti fotelju prerano preminulog čelnika Podravke Marina Pucara. S obzirom na izvrsne poslovne rezultate i daljnje potencijale te kompanije, a s druge strane i pandemiju koronavirusa te razorne potrese koji su hrvatsko gospodarstvo stavili na dodatnu kušnju, očekivanja su od novog rukovodstva velika.

Večernji list doznaje kako je premijer Andrej Plenković na tu temu već razgovarao s čelnikom HGK Lukom Burilovićem koji bi, sjedne li na čelo Podravke, u HGK ostao počasni predsjednik.

Burilovićevu karijeru obilježio je rad na funkcijama predsjednika uprave Sladorane, danas u većinskom vlasništvu šećerane Viro, te pomoćnika ministra poljoprivrede Petra Čobankovića. Razgovaralo se i s Martinom Dalić, bivšom ministricom gospodarstva i potpredsjednicom prošlog saziva Vlade Andreja Plenkovića, koja je smijenjena na vrhuncu krize u Agrokoru.

Martina Dalić jučer je tek u šali Večernjem poručila kako na pitanja novinara “samo dužnosnici moraju odgovarati nedjeljom, a ona to srećom nije”. Najtvrđi orah u pregovorima navodno je bio Goran Markulin, direktor Cromarisa, koji i u pandemiji ruši rekorde po rastu prihoda i prodaji ribe.

“Ništa ne mogu reći”, kratko je poručio Večernjaku, dok se kao četvrti izgledni kandidat spominje Davor Doko, sadašnji član uprave za financije i čovjek mirovinskih fondova u Podravci.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Sve junak do junaka, a anemični nastavlja sagu o političkoj prćiji

Malo nam je jednom bilo platiti Ledo (dokapitalizacija mirovinskih-s tim novcima bi obnovili Petrinju koju su također HDZovci obbnavljali po modelu”nedao Bog da ti ja pomažem”) pa da ga Dalićka pokloni ekipi i izbriše vlasništvo dioničara i mirovinskih fondova(samo u RH)? Sad mora sjesti u Podravku pa napraviti dokapitalizaciju Podravke(opet mirovinci) da bi mogla Podravka kupiti Ledo jer će ga spasiti od stranaca koji sad vjerojatno samo dižu cijenu za igrokaz….

Spasit ćemo Agrokor i RH…moš misliti, kao jastog živ, a oni ga cijepaju i guraju u vrelu vodu kako bi sebe nahranili i izvukli što više.. Kad padne HDZ nadam se da će doći netko tko će ovu priču o grupi Borg posložiti i napraviti film dobar posao u Hrvatskoj…

U filmu se može osvrnuti na veze između svih povezanih, njihovo dodvoravanje Todoriću u razdoblju prije nego su ga maknuli, kako su najbolju i najplodniju zemlju bez natječaja koji je morao biti raspisan predali novim pravnim subjektima, nulovali dioničare samo u Hrvatskoj….

Kakva lopovska zemlja…

 

za dobrobit podravke, dioničara i svih kooperanata, nadam se da su kandidiranje Burilović i Dalić samo spin, dimna zavjesa inače bi to, teško je za zamisliti, ali bila bi to elementarna nepogoda, gorje i od potresa u zg i baniji te korone zajedno…pogotovo dalićka koja je sa borg grupom i hdz-om izvela takvu krađu hrvatske privatne imovine, izbrisala jedan od največih privatnih koncerna u europi i nulovala isključivo hrvatske posl., priv. i institucionalne subijekte  i vjerovnike i to u korist svoje političke i tehnomenađerske ekipe te fiktivnih potraživanja ruskih banaka i američkih lešinarskih fondova

New Report

Close