Obitelj Žinić živi u državnoj nekretnini, a posjeduje četiri vlastite

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. siječanj 2021. u 09:56
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

On i njegovi članovi obitelji vlasnici su istodobno još četiriju nekretnina.

Obitelj sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića živi u državnoj kući, a posjeduje četiri vlastite, piše u ponedjeljak Jutarnji list, otkrivajući sve nekretnine županove obitelji.

Je li sisački župan Ivo Žinić ilegalno ostvario pravo na boravak u kući u Runjaninovoj ulici 7 u središtu Gline, koju je sagradio ugledni glinski inžinjer tekstila Jovan Paspalj, pa je prodao Republici Hrvatskoj, koja je onda u objektu stambeno zbrinula Žinića i njegovu obitelj, morat će ispitati institucije, prije svega državni Ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, odnosno, paradoksalno, županijski Ured državne uprave, kojim upravlja sam Žinić, navodi dnevnik.

'Sve je legalno'

Župan Ivo Žinić tvrdi da je u državnoj kući, u kojoj živi besplatno već 25 godina, odnosno za koju je prestao plaćati mjesečni najam od 100 kuna 2008. godine, posve legalno i da nema ništa sumnjivo. - U tih 25 godina dobio sam jednu trećinu roditeljske kuće u Marinbrodu. Ja se u ovoj kući nalazim potpuno legalno. Kao i u aferi s obnovom, tako će se i ovo razjasniti jer nema ništa sumnjivo. Nisam dobio nikakvo negativno rješenje. U istoj situaciji se nalazi 200-injak obitelji s područja Gline. Ugovor o darovanju kuće prošao je DORH koje je dalo pozitivno rješenje, ja ne znam što se dogodilo - rekao je Žinić jutros za HR-ovu emisiju 'U mreži Prvog'.

Nakon otkrića 24 sata da župan koji zarađuje više od 18.000 kuna mjesečno živi u državnoj kući za koju je plaćao 100 kuna najma do 2008. godine, a poslije ni to, Jutarnji list otkrio je nove detalje koji su možda još i tužniji po Ivu Žinića.

On i njegovi članovi obitelji vlasnici su istodobno još četiriju nekretnina, triju na području Gline (dvije su u Glini, jedna u Marinbrodu) te jedne u Petrinji (selo Slana).

U Slani je svježe obnovljena drvena kuća, u istom je dvorištu još jedna u sklopu koje se nalazi pečenjara, iza je zidani objekt iz obnove, a na dvorištu je postavljen montažni bazen.

Radi se o objektu kojemu Žinić nije formalni vlasnik, ali je on taj koji izvodi tamo radove, provodi slobodno vrijeme, odnosno uživa posjed. To su nam potvrdili susjedi, ali i suvlasnica imanja Đurđa Išek, koju je Žinić jednostavno izbacio iz nekretnine iako ima jednaka prava kao i on, donosi Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close